Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda İdlib’te Türk askerine yapılan hain saldırının ardından bölgedeki gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan, 'Bugünden itibaren askerlerimize yönelecek olası bir saldırı olursa Soçi mutabakatı sınırları dışında da rejimi her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum" dedi.  İç siyasetle ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu ülkede FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı, bizzatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir." diye konuştu. 

Konuşmasına İdlib'te şehit verdiğimiz askerlere rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Önceki gün rejim güçlerinin ateşi sonucu İdlib'de şehit olan askerlimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Bugüne kadar İdlib'de verdiğimiz şehit sayısı 14'ü buldu.'' diye konuştu.

 Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İdlib’de Rus destekli rejim güçleri ile İran destekli militanlar sürekli katliam yapıyorlar. İnsan haklarını ağızlarından düşürmeyenler tüm saldırılar karşısında sessizliğe gömülmüş durumdalar.

Herkes gözünü kapatsa sırtını dönse bile Türkiye bu duruma seyirci kalmayacaktır. İdlib’de rejim ve Ruslar ile yine rejimle birlikte hareket den güçlerin teröristleri değil doğrudan sivil halı hedef altına aldığını belirtmek istiyorum:

Amaç sahayı tamamen boşaltmaktır. Bir süredir saldırılar doğrudan askerlerimizi hedef almaya başladı.

Madem durum bu biz de sahadaki durma bakara hareket edeceğiz. Şubat sonun kadar rejimi gözlem noktalarımızın dışına çıkartmakta kararlıyız. Karada ve havada hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız.

Bu amaçla son günlerde İdlib’deki askeri gücümüzü tahkim ettik. Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, satılmışlığına, provakasyonlarına göz yumacak değiliz.

İdlib’de sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları artık eskisi gibi rahat hareket edemeyecekler. Bu süreçte gözlem noktalarındaki veya diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde idlib’te Soçi muhtırası ile sınırlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum.

Türkiye’yi hedef alan herkes bunun bedelini sadece saldırı alanında değil her yerde ödeyeceğini bilmelidir.

"FETÖ'nin en önemli siyasi ayağı Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir"

"FETÖ’nün siyasi ayağını açıklıyorum; Tolstoy’un dediği gibi, birine çamur atmadan önce iyi düşün, Kılıçdaroğlu bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır. Çünkü bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir."

"Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasıyla CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir. Kaset kumpasının dahi sorumluluğunu dahi bizim üzerimize yıkmaya çalışmıştır. Seni oraya getiren FETÖ, ne konuşuyorsun?"

"Kılıçdaroğlu'nun tavrı da farklı değildi. O da MİT Müsteşarı konusunda kişiye özel düzenleme yapılamaz diye FETÖ ağzıyla kamuoyu oluşturmanın peşindeydi. Bu zat ve ekibi omurgasızdır. FETÖ’ye diyet borçludur. Tek dertleri şahsıma ve AK Parti’ye zarar vermektir. Bunun için yapmayacakları iş, atmayacakları iftira yoktur."

"Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'dan sonra ‘askerler her koşulda emre itaat eder’ diyerek darbecileri savunmaktan da geri kalmamıştır. FETÖ ne demişse, Kılıçdaroğlu aynısını tekrar etmiştir. Bundan ala siyasi ayak olur mu?"