Kritik toplantı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı başladı. İşte masadaki konu başlıkları...

Kritik toplantı başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı başladı.

Toplantıda 1 Haziran'a kadar devam eden kademeli normalleşme adımlarının ele alınması beklenirken, 1 Haziran sonrası da masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı biter bitmez kameralar karşısına geçecek ve alınan kararları halka duyuracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 20.00 gibi açıklama yapması öngörülüyor.

Toplantının öncelikli gündemi koronavirüsle mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, bir sunum gerçekleştireceği toplantıda, 17 günlük tam kapanma sürecinin sonuçları analiz edilecek. Nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde değerlendirme yapılacak.

İçişleri Bakanlığı'nca açıklanan kademeli normalleşme planı 1 Haziran'a kadar uygulanacakken, 1 Haziran sonrası hangi tedbirlerin alınacağı da görüşülecek.

Yerli aşı da masada 

Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan aşı sayısı 26 milyona yaklaştı. Sinovac ve BioNTech aşılarının ardından Rusya'nın Sputnik V aşısı da yakında kullanılmaya başlanacak.

Bu çerçevede toplantıda, Türkiye'deki son durum ve aşı tedarikindeki yol haritası üzerinde de durulacak, yerli aşı çalışmaları ele alınacak.