Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobil mesajı: Önünü kesemeyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA bilim ödüllerinde yaptığı konuşmada, "Milletimiz Türkiye'nin otomobiline sahip çıkmıştır. Devrim otomobilinin önünü kestiler ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli otomobil mesajı: Önünü kesemeyecekler

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Bilim insanlarının teşvik edilmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Emin adımlarla 2023 hedefine yürüyoruz.

TÜBİTAK 56 yıldır ülkemizin kalkınmasını destekleyecek adımlar atıyor.

Bilim ve bilgi üretmeyen ülkelerin gelecekte işi çok zor.

Bilim insanlarına 18 milyar lira destek sağladık. Geçtiğimiz Cuma günü öncelikle Bilişim Vadisi'nin açılışını gerçekleştirdik.

Savunma sanayiinde gösterdiğimiz başarıyı sivil alanlarda da göstermek için kolları sıvadık. Yeni teknolojilerin artık sadece pazarı olmayacağız. Bilişim Vadimiz bu noktada kritik bir rol üstlenecek.

Geliştirilen otomobillerin ilk gösterimini de burada yaptık. İnşallah aynı azim ve kararlılıkla devam edilerek belirlenen tarihte üretime geçilecektir. 2020'nin sonunda seri üretim. Bursa'daki fabrika, TSK'ya ait arazinin bir milyon metrekaresini TOGG'a tahsis ettik. Süratle fabrikamızı orada yapacak ve oradan uluslararası sulara açılma imkanımız var. Projenin her aşamasını adım adım takip edip sorunları çözüyoruz. Teknolojileri üreten, tün dünyaya yayan ve kendi standartlarını kabul ettiren bir ülke haline gelmekte kararlıyız.

"Milletimiz Türkiye'nin otomobiline sahip çıkmıştır"

Türkiye'nin otomobili sanayimizi geleceğe hazırlama çabamızın örneğidir. Projede görev alan herkes aynı amaç uğruna emek veriyor. Milletimiz Türkiye'nin otomobiline sahip çıkmıştır. Devrim otomobilinin önünü kestiler ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler. Asalak zihniyete teslim olmadık olmayacağız. Bu hastalıklı zihnin en büyük panzehri daha büyük projeleri hayata geçirmektir. Türkiye'nin otomobili gibi atılımların en büyük katkısı budur.

Kanal İstanbul açıklaması

İsteseler de İstemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Şu anda dünyada 50'yi aşkın bu şekilde kanal var. Bu kanallar sadece bir lüks olsun diye yapılmıyor. İhtiyaç için yapılıyor. Biz Kanal İstanbul'u yaparken iki tane modern akıllı şehiri inşa edeceğiz. İki yol var. YİD veya milli bütçeyle yapacağız. Türkiye bunu yapmaya muktedirdir. Her ikisinde de elimizde imkanlar var.