Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu davanın yükünü kaldıramayanlar oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 18. yıldönümü resepsiyonunda "Bu davanın yükünü kaldıramayanlar oldu. Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi okunmamış okunmayacaktır" dedi. Erdoğan ayrıca "Cumhur İttifakını diri tutmaya, dik tutmaya da gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu davanın yükünü kaldıramayanlar oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle; 

-AK Parti 18 yaşına ulaştı. Partimiz artık yeni bir safhaya geçmiştir.

-Erkek ve kız evlatlarımız ilçe veya il başkanlarımız genel merkez yöneticilerimiz olarak görev yapıyor.

-Gençlik kollarımızın kapısının içerisinden giren gençlerimiz de bayrak yarışında yarın aynı görevleri alacak.

-Bu uzun ve kutlu yolculukta davanın yükünü kaldıramayanlar yolunu kaybedenler olmuştur.

-Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi okunmamış okunmayacaktır"

"Oradan çekilmek yok, haklarımızı biliyoruz"

- Gemilerimizle Doğu Akdeniz'deyiz fakat Anamuhalefetin başındaki zat bunu görmüyor. ABD, Kanada varmış Türkiye yokmuş. Bu zat bizim bayrağımızı tanımıyor. Buradaki varlığımızı sürdüreceğiz. Oradan çekilmek yok, haklarımızı biliyoruz.

"Hedeflerimizi ilan edince başımıza gelmeyen kalmadı"

-18 yıllık AK Parti tarihimizin her dönemi farklı güçlerle mücadele etmekle geçti. Hafıza kayıtlarımızın içinde olanları da vakti geldiğinde milletimizle paylaşacağımızı şimdiden burada söylüyorum. Bu kayıtların içerisinde çok şeyler var. Kim kimdir bunları milletimizin bilmesi lazım. Vesayet odaklarından terör örgütlerine pek çok kesimle uğraşmak zorunda kaldık.

 -Hedeflerimizi ilan edince başımıza gelmeyen kalmadı. Gezi olayları, çukur eylemleri, FETÖ darbesi, ekonomimize yönelik hamleler...

-Tüm bu saldırıları milletimizle birlikte göğüsledik, yolumuza devam ediyoruz. Bizim manifestomuz uygulamamızdır. Biz bunu yaptık, biz eserimizle konuşuyoruz.

- Hedef, kanaat önderleri kimlerse bunları seçip çıkarmak ve kadromuzu bu kanaat önderleriyle güçlendirmektir. Bu çatı altında hizmet etmek isteyen herkesi şimdiden davet ediyorum. 

"Cumhur İttifakı'nı dik tutacağız"

Cumhur İttifakını diri tutmaya, dik tutmaya da gayret edeceğiz. Bozmak isteyenler çıkabilir ama yolumuza devam edeceğiz

"Halk, cumhur işi bitirdi, kararı verdi"

-Birileri sürekli yeni sistemi karalamaya çalışsa da milletimiz sahip çıkmıştır. 

-Oylamayı yaptık, evet çok çıktı. Bunlar yenile yenile bıkmıyor. Halk, cumhur işi bitirdi, kararı verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de geliştirilmesi gereken yönleri elbette olacaktır.

-Dün 1 yıllık sürecin analizini yaptık. Kapsamlı bir çalışma yapıldı. İlk fırsatta sonuçları inceleyip sistemi geliştirecek adımları atacağız.

-Yapısal reform ihtiyaçlarımızın farkındayız. Daha çok çalışma daha çok mücadele etme ile karşı karşıyayız. Bu kadro mücadeleden kaçınmamış bir kadrodur