Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP kirli ittifaklarla DEM'leniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana mitinginde vatandaşlarla buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, CHP'nin DEM parti ile ortaklığını eleştirirken, Türkiye'nin savunma sanayinde gerçekleştirdiği atılımlardan da bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP kirli ittifaklarla DEM'leniyor"

Adana İstasyon Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Dosta düşmana karşı vakur duruşuna meftun olduğumuz Adana’nın yoldaşlığıyla iftihar ediyoruz. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’na verdiği destekle, Adana yeni bir destan yazacak. Şu anda Adana’da meydanda 75 bin kişi var. Adana’nın gerçek belediyeciliğe olan hasretini dindirmeye az kaldı. Artık Adana’yı malum ellerden almaya hazır mıyız?

Adana, 31 Mart’ta sandıkları patlatarak gerçek potansiyelini ortaya çıkartacaktır. Kendi seçmenleri başta olmak üzere, milleti tıpış tıpış oy verecek bir mecburiyet cenderesine sıkıştırmak isteyenlere günlerini göstereceğinize ben inanıyorum. Adana, kendi iradesini çantada keklil kabul edenlere yol vermez.

"BİRBİRLERİNİN KUYUSUNU KAZIYORLAR"

CHP başta olmak üzere muhalefetin halini görüyorsunuz. Birbirleriyle didişmekten fırsat bulamadıkları için başka bir konuyla ilgilenemeyecek durumdalar. Kendilerine hayrı olmayanların memlekete hayrının dokunması mümkün mü? Kendi çıkarlarından başka hiçbir şeyi gözü görmeyenlerin Adana’nın sorunlarıyla ilgilenmesi beklenir mi? Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz, hazırız diyoruz; onlar ise kapalı kapılar ardında birbirlerinin kuyusunu kazıyor, kirli ittifaklarla, ‘dem’leniyor…

"GENEL BAŞKANLARINI PARTİDEN ÖYLE BİR KAZIYIP ATTILAR Kİ..."

Mayıs ayında cumhurbaşkanı adayı olarak milletin önüne çıkardıkları, peşine de 6 tane yardımcı adayı taktıkları bir zat vardı… Seçimde umduklarını bulamayınca tüm suçu adaylarına yükleyip, kendilerini temize çıkardılar. Genel başkanlarını partiden öyle bir kazıyıp attılar ki neredeyse kedisi Şero’yu bile kapıdan içeri sokmayacaklar. Seçim gecesi hepsi de ne diyordu? “Kazanıyoruz…” Bu nakaratla milletin aklıyla dalga geçiyorlardı."

"CHP KİRLİ İTTİFAKLARLA DEM'LENİYOR"

CHP başta olmak üzere muhalefetin halini görüyoruz. Birbirleriyle uğraşmaktan fırsat bulamadıkları için başka bir konuyla ilgilenemeyecek durumdalar. Bunların 3-5 laf dışında ülkenin herhangi bir derdiyle dertlenmediklerini görüyoruz. Şehirlerimizin, orada yaşayan insanlarımızın sıkıntısını çözecek bir projelerini duydunuz mu? Duyamazsınız, çünkü yok. Bunlar yalancı. Daha kendilerine hayrı olmayanların memleketine hayrı dokunması mümkün mü?

Kendi çıkarlarından başka hiçbir şeyi gözetmeyenlerin Adana'nın sorunlarıyla ilgilenebilir mi? Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz, hazırız, kararlıyız diyoruz, onlar ise kirli ittifaklarla DEM'leniyor. Birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar.

"MİLLET VE TARİH NEZDİNDE HESAP VERECEK"

Mesele sadece kendi partilerinde kimin borusunun öteceği meselesidir. CHP muhalefet sömürüsüyle millet ve tarih nezdinde hesap verecektir.

Türkiye bizim yuvamız, vatanımız, uğruna şehadeti göze aldığımız biricik vatanımız."

"TÜRKİYE KÜRESEL GÜÇ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR"

Türkiye bizim yuvamız, vatanımız, uğruna şehadeti göze aldığımız biricik vatanımız.

Vesayet güçlerini ve terör örgütlerini milletimiz ile dize getirdik. Darbe gecesi birileri kahvesini yudumlarken milletimiz ile sırt sırta vererek FETÖ'cülere meydanları dar ettik. Devletimizin çıkarlarını kararlılıkla savunduk. Uluslararası siyaseti takip edenler Türkiye sadece bölgesel güç olmaktan çıkıp küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ülkemizin kilit rolü daha fazla anlaşılıyor. Libya'da biz varız, Karabağ'da biz varız. Dış politikadaki itibarımızın arkasında güçlü bir savunma sanayi var. Göreve geldiğimizde satın aldığımız silahların kontrolü bizde değildi, özellikle savunma sanayine ağırlık verdik. Kolayı değil zor olanı ama ülkemiz için en hayırlı olanı seçtik.

"İHA-SİHA ALANINDA DÜNYADA 3 ÜLKEDEN BİRİYİZ"

Silahlarımızı kendimiz üretmeye başladık, insansız hava araçlarına büyük yatırımlar yaptık. Bu alanda çalışan firmalarımızı teşvik ettik. Türkiye savunma sanayi alanında adeta bir destan yazıyor. TCG Anadolu'yu geçen sene hizmete aldık. İHA SİHA'larda ilk 3 ülkeden biriyiz. Milli muharip uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarı ile gerçekleşti. 5. nesil uçak üretebilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk.

Bu gurur hepimizindir. Hamd olsun başardık. Bunlar sadece birer başlangıçtır. Önümüzdeki yıllarda daha modernini daha güçlüsünü daha ilerisini yapacağız.

34 farklı ülkenin semalarını Türk İHA-SİHA'ları koruyor.

"UÇAK GEMİMİZİN BİR ÜST SEGMENTİNİ YAPACAĞIZ"

Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız. Şu anda deniz kuvvetlerimiz çalışmalarını yürütüyor. İçimizdeki müzmin muhalifler anlamasa da Türkiye'nin nasıl büyük işlere imza attığını dostlarımız ve hasımlarımız biliyor.

Türkiye'nin savunma sanayi hamleleri konuşuluyor. Dostlarımız gurur duyarken rakiplerimiz endişeye kapılıyor.

Bizdeki mankurtlaştırılmış zihinler KAAN'a bakınca kalorifer peteği süpürge sapı görüyor. Türkiye'nin başarısı azmimizi artırırken dost ve kardeş ülkelere cesaret aşılıyor. Bu umutları boşa çıkarmayacağız.

ADANA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

Biz yeni hedefler gösterirken arkamızdaki güçlü altyapıya güveniyoruz. Adana'ya 21 yılda 279 milyar liralık yatırım yaptık."