Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe müjdeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurların maaşlarının 10 Mayıs'ta ödeneceğini, işten çıkartma yasağının 30 Haziran'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe müjdeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı’nda konuşma gerçekleştirdi.

"Kimseye bağımlı olmayacğız"

Artık uçak bombalarımız, mühimmatımız, füzelerimiz ve harp başlıklarımızın patlayıcıları konusunda kimseye bağımlı olmayacağız.

Dünyada artık askeri araç teknolojileri hızla değişiyor. Yeni nesil otonom askeri araçlar harp meydanlarında yer almaya başladı. Türkiye'nin askeri araçlarının motor konusunda dışa bağımlılığını bitirecek teknoloji örneklerini bugün gördük.

Şahit olduğumuz bir diğer yenilik de Yavuz ve Fırtına silah sistemleridir. Bugün ayrıca yeni geliştirilen platform makineli tüfeği de inceleme fırsatı da bulduk. Önümüzde yapacak daha çok işimiz var.

Memur maaşları ve İşten çıkartma yasağı

 Memur maaşları ile ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, 10 Mayıs'ta maaşların ödeneceğini belirtirken, işten çıkartma yasağının da 30 Haziran'a kadar uzatıldığını söyledi.

Kredi taksitleri ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021'e kadar erteliyoruz" şeklinde konuştu.

1 ay daha uzatıyoruz

Esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini 1 ay daha uzatıyoruz.