Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu... DEAŞ lideri Ebu Hasan El Kureyşi'nin İstanbul'da saklandığı evi tv100 görüntüledi!

Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının düzenlediği operasyonla Türkiye'de yakalanan DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin saklandığı bina tv100 tarafından görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEAŞ'ın sözde yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı teröristin Türkiye'de yakalandığını duyurmasının ardından olayın peşine düşen tv100 ekibi, teröristin İstanbul'da saklandığı evi ve teröristle ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı.

İLK YAKALANMASI DEĞİL

DEAŞ'ın yeni lideri olduğu iddia edilen Ebu Hasan El Kureyşi'nin, 2017 yılında Suriye sınırından Kilis'e giriş yaptığı sırada güvenlik güçlerince yakalandığı ve üzerinde sahte kimlik olduğu ortaya çıktı.

Daha sonra Kureyşi'nin kimliğini net bir şekilde tespit eden güvenlik güçleri, harekete geçerek teröristi yakaladı.

SAKLANDIĞI EVDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Yakalanan DEAŞ liderinin İstanbul'da saklandığı o ev tv100 tarafından görüntülendi. Binanın tek cephe olması, arka tarafında herhangi bir giriş çıkışı olmaması dikkat çekti. Bu sayede terörist hem izini kaybettiriyor hem de izlenemiyordu.

Öte yandan, teröristin İstanbul'a geldiği süreçte hiç dışarı çıkmadığı, yanındaki militanlarına alışveriş yaptırdığı, hiçbir şekilde telefon ve dijital malzeme kullanmadığı tespit edildi.