Erdoğan'dan İmamoğlu'nun sözlerine yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinden çekildiklerini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, "Bunun kararını verme yetkisi bize aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisine aittir. Senin böyle bir yetkin yok" diyerek yanıt verdi.

Erdoğan'dan İmamoğlu'nun sözlerine yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul hakkında açıklama yaptı. "Bu projeyle artık iyice sıkışan İstanbul'a yeni nefes ve hayat alanları açıyoruz" diyen Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin Montrö Sözleşmesi'yle herhangi bir ilgisinin olmadığını ifade ederek tamamen Türkiye'nin kendine ait bir su yolu olarak faaliyet göstereceğini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına da değinen Erdoğan, "Bunun kararını verme yetkisi bize aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisine aittir. Senin böyle bir yetkin yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un dünya çapında bir eser olacağını da sözlerine ekledi.

Kanal İstanbul ihalesi yakında

Kanal İstanbul'un proje ve inşa süreciyle ilgili hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Erdoğan, "İnşallah yakında bununla ilgili ihaleye de çıkılacaktır. Bu projeyle artık iyice sıkışan İstanbul'a yeni nefes ve hayat alanları açıyoruz. Devlete yük getirmeden yap-işlet-devret modeliyle, oldu ki bulamadık milli bütçeden yapmak suretiyle hayata geçireceğiz" diye konuştu.