Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye zam müjdesini vermişti. Banka hesaplarına yatacak tarih belli oldu. Bu tarihlerde hesaplarınızı kontrol edin

Türkiye'de yaşayan milyonlarca memur yapılan maaş zammını öğrendi. Şimdi sırada emekli maaşlarına yapılacak zam var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları sonrası ek zam müjdesi duyurulmuştu. Peki emeklilerin yeni maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye zam müjdesini vermişti. Banka hesaplarına yatacak tarih belli oldu. Bu tarihlerde hesaplarınızı kontrol edin

Memur maaşlarına yapılacak olan zam düzenlemesinin ayrıntıları AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından duyuruldu. Düzenlemede emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili bir açıklama yer almazken bir çok emekli vatandaş ise zam düzenlemesi için tarih araştırması yapmaya başladı.

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili olarak; "Enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları da belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Emekli maaş zammının düzenlenmesinden sonra kararın Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. Daha sonra kısa bir süre içerisinde farklar ödenmeye başlanacak. Ancak zaman olarak henüz bir açıklama yapıldı. Normal zamanlarda SSK emekliler için ödemeler şu şekilde yapılıyordu:

SSK emeklileri tahsis numarasının son rakamı

9 olanlar her ayın 17’sinde,

7 olanlar 18’inde,

5 olanlar 19’unda,

3 olanlar 20’sinde,

1 olanlar ayın 21’inde maaşlarını alıyorlar.