Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu: İsrail bir terör devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin Netenyahu'yu sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "İsrail bir terör devletidir. Netenyahu, gidicisin gidici." dedi. Erdoğan ayrıca Fransa'nın, Filistin konusundaki tavrı için de "Bir öyle bir böyle yapıyor, dürüst ol!" dedi. Erdoğan, ayrıca Netenyahu'ya seslenerek "Netenyahu sende atom bombası var mı yok mu, sıkıysa açıkla!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında konuştu: İsrail bir terör devletidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminin ilk sırasında yine İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmü vardı.

Erdoğan, kadın ve çocuk demeden yaklaşık 40 gündür Gazze'deki masumları öldüren İsrail'e sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra geçtiğimiz günlerde İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu'nun yaptığı itiraf niteliğindeki açıklamaya değindi.

"NETENYAHU SENDE ATOM BOMBASI VAR MI YOK MU AÇIKLA"

Bilindiği üzere Eliyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu ve bölgede yaşayan Filistinlilerin ya İrlanda'ya da çöle gitmesi gerektiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, "Buradan Netanyahu'ya soruyorum; Sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla" diye sordu.

Erdoğan daha sonra ise, "Ey İsrail, sende atom bombası ve nükleer bombası var. Bunları biz biliyoruz. Artık ecelin geliyor. Neye sahip olursan ol gidicisin" şeklinde konuştu.

"İSRAİL ECELİN GELİYOR, GİDİCİSİN..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili sözleri şöyle:

"Savaşın da bir ahlakı vardır. Savaş hukukunun ilk kuralı ise çocuklara, kadınlara ve yaşlılara hastalara dokunmamaktır. Küvezdeki kundaktaki bebekleri katledenler, insanların suyunu, yakıtını keserek ölüme mahkum edenler... Buradan Netanyahu'ya soruyorum; Sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla. Ey İsrail, sende atom bombası ve nükleer bombası var. Bunları biz biliyoruz. Artık ecelin geliyor. Neye sahip olursan ol gidicisin."

"KIBRIS'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer açıklamaları ise şu şekilde:

Aziz milletim, değerli milletvekili arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Grup Toplantımız partimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bugün kuruluşunun 40. yıl dönümünün kutlayan KKTC'li kardeşlerimizin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramlarını tebrik ediyorum. Zulme dur diyen kahramanlara rahmetle yad ediyor, Kıbrıs halkına selamlarımı gönderiyorum. Kıbrıs'ın yanında olmaya devam edeceğiz.
"İsrail vahşetini durdurmak için imkanları seferber ettik"

İsrail vahşetini durdurmak için imkanları seferber ettik. Gazze'de tarifi imkansız acılar yaşanıyor. Hükümet olarak bir taraftan İsrail vahşetini durdurmak için diplomasi yollarını kullanırken, bir yandan da ülkemizi güçlendirmek için uğraşıyoruz.

"ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DÜZENLEDİĞİMİZ MİTİNGLE MAZLUM GAZZE HALKININ YANINDA OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK"

Her alanda geniş bir yelpazede ülkemize hizmet yolculuğumuzu kesintisiz bir şekilde sürdürdük. 28 Ekim'de Atatürk Havalimanı'nda düzenlediğimiz mitingle mazlum Gazze halkının yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Mitinge katılan sağlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte tüm genel başkanlara ve siyasilere teşekkür ediyorum.
"Filistin mitingini bahane ederek fitne peşinde koşan istismarcılara ders verdi"

Ertesi gün 29 Ekim'di. Büyük bir coşkuyla kutladık. Filistin mitingini bahane ederek fitne peşinde koşan istismarcılara ders verdik. Donanmamızın resmi geçit töreni çok önemli mesajlar içeriyordu. Bu tören vesilesiyle ordumuzun kabiliyetlerini görme fırsatını bulduk. TCG Anadolu'nun donanmamıza nasıl güç kattığını gördük. Bununla yetinmedik. Yeni bir uçak gemisi inşa etmek için kolları sıvadık.

"GÖKBEY 20 BİN FİT İNTİFA TESTİNİ SORUNSUZ ŞEKİLDE TAMAMLADI"

Gökbey 20 bin fit intifa testini sorunsuz şekilde tamamladı. Aksungur İHA 30 bin fit uçuşunu başarılı şekilde yaptı. Her alanda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Nasıl ülkemizin bu alandaki dışa bağımlılığını yüzde 80'lerden yüzde 20'lere düşürdüysek savunma sanayii konusunda tam bağımsızlığa kavuşacağız.

"SİYASETİYLE, EKONOMİSİYLE, SOSYAL YAPISIYLA ASKERİ OLARAK GÜÇLÜ OLMAZSAK BİZİ BU TOPRAKLARDA YAŞATMAZLAR"

Bölgemizdeki meseleler bunun ne kadar hayati olduğunu göstermiştir. Huzurlu bri şekilde yaşamak istiyorsak güçlü olmak zorundayız. Siyasetiyle, ekonomisiyle, sosyal yapısıyla askeri olarak güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar.

"İSRAİL'İN SONU HÜSRAN OLACAK"

"Yıllarca Ermenistan ülkemiz topraklarıyla ilgili hayaller peşinde koştu, Karabağ savaşıyla dersini aldı, yerine oturdu. İsrail'in de sonu hüsran olacak. Komşularımızı bize karşı kışkırtmaya çalışanların heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz. İsrail yöneticileri hiç merak etmesinler. Bunların da sonu hüsran olacak. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye ihtiyacımız var. Tek bilek olduğumuz sürece kimse sırtımızı yere getiremez. Güçlü ve modern bir ordu olmazsa olmazımızdır. İyi yetişmiş jandarma, polis teşkilatı huzurumuz demektir. Elbette hepsinin tamamlayacısı yatırıma, istihdama dayalı sağlam ve dirençli bir ekonomidir. Diğer türlü bu topraklarda bize nefes alma hakkı tanımayacaklarını çok iyi biliyoruz. Bir asır önce bunu Çanakkale'de yaşadık. Zayıf düşersek bu barbarlığın çok daha kanlı ve çok daha kanlı bri şekilde tekerrür etmesine engel olamayız. Vatanımızın bekası için çalışan başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere herkese muvaffakiyet diliyorum."

"AB KOMİSYONUNUN ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMASI İÇİN DAHA KAÇ ÇOCUK ÖLMELİDİR"

"AB Komisyonunun ateşkes çağrısı yapması için daha kaç çocuk ölmelidir. Netanyahu gidicidir. Bütün mesele dünyada haklının yanında yer alacak olanların duruşudur. Maalesef beklenen gelişmler olmuyor. Batı hep birlikte tesr yüz oldu. Fransa önce farklı açıklamalar yaptı, daha sonra geri vitese taktı. Biz istiyoruz ki Filistinlilerin durumu gibi dimdik, dosdoğru olun. Sabah başka akşam başka olmayın Türkiye gibi olun."

"İSRAİL, BİR ŞEHRİ İÇİNDEKİ İNSANLARLA BERABER TOPYEKUN YOK ETME STRATEJİSİ UYGULUYOR"

İsrail katliamlarına tam 40 gündür devam ediyor. Hastaneleri, okulalrı kasıtlı olarak hedef alan İsrail, bir şehri içindeki insanlarla beraber topyekun yok etme stratejisi uyguluyor. Bir devlet terörü estiriyor. İsrail bir terör devletidir. Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas, Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Haklarını elinden aldınız. İsrail ve ABD birlikte aldılar. Ama hala benim ülkemde Hamas'ın siyasi bir parti olduğunu anlayamayanlar var.

"KARŞIMIZDA BİR SOYKIRIM VAR"

Karşımızda bir soykırım var. Yüzlerce binlerce avukat bunları Lahey Adalet Divanı'na, bunları kesinlikle soykırım noktasında da bütün adımları atıp gerekli olan duyuruyu yapmanın gayreti içerisinde olacağız. İsrail'in işlediği insanlık suçuna ses çıkarmayan en az o kadar suçludur.

"YÜZLERCE ÇOCUK BOMBALAR ALTINDA CAN VERİYOR, DEMOKRASİDEN DEM VURANLARIN HİÇBİRİ SES ÇIKARMIYOR"

Yüzlerce çocuk bombalar altında can veriyor. Demokrasiden dem vuranların hiçbiri ses çıkarmıyor. Uluslararası basın kuruluşları tek bir açıklama dahi yapmıyor. BMGK bırakın Gazzeli sivillerin hayatını korumayı teşkilatın kendi çalışanlarına dahi sahip çıkamıyor. İsrailli bakanlar nükleer silaha sahip olduklarını kameralar önünde itiraf ediyor.

"İSRAİL'E TPEKİ GÖSTEREN TÜM VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Bu kriz sadece yurt dışında değil ülkemizde de turnusol işlevi gördü. Siyasi görüşleri farklı olsa da milletimizin ezici çoğunluğu vicdanlı, onurlu bir duruş sergiledi. İsrail'e tepki gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüm iletişim araçlarını kullanarak Gazze halkının sesi olan basın mensuplarını tebrik ediyoruz.

"İSRAİL KATLİAMLARINA BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE, TERÖR DEVLETİ OLDUĞUNU TESCİL ETTİRECEKTİR"

İsrail insanlık vicdanında da şimdiden mahkum olmuştur. Mazlumun yanında saf tutan tüm Filistin dostlarını saygıyla selamlıyorum. İsrail katliamlarına bu şekilde devam ederse, terör devleti olduğunu tescil ettirecektir.

"ALLAH'IN İZNİYLE ZAFER FİLİSTİNLİLERİN OLACAKTIR"

Allah'ın izniyle zafer Filistinlilerin olacaktır. Bizi üzen Gazi Meclisimizin kürsüsünden söylenen sözlerdir. Bazıları işgalcilerle vatanını savunanları bir tutabiliyor. Şu hakikati göremiyorlar; meselenin doğrudan ülkemizin varlığı olduğunu anlamıyorlar."

"CHP'NİN BU KONUDA SİCİLİ KABARIK"

Bu süreçte nasıl bir duruş sergileyeceğiniz önemlidir. Mazlumla zalimi eşitlemek, zalimi aklamak demektir. Hadi CHP'yi anlıyoruz. Bunların bu konuda sicili kabarık. Böyle vicdani bir meselede; Gazzeli direnişçileri Netanyahu ile yanı kefeye koyan diğer siyasetçileri esefle kınıyorum.

"İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAHLARIN ORTAYA ÇIKARILMASINA KADAR BİRÇOK KONUDA MUTABIK KALDIK"

Son olarak 11 Kasım Cumartesi Riyad'da düzenlenen zirvede, Gazze konusundaki duruşumuzu ve çözüm önerilerimizi kayda geçirdik. İsrail'deki yerleşimcilerin terörist olarak ilan edilmesinden, Gazze'nin yeniden imarı için fon oluşturulmasından, İsrail'in nükleer silahlarının ortaya çıkarılmasına kadar birçok konuda mutabık kaldık. Biz alınan kararların tam manasıyla hayata geçirilmesi için gereken çabayı harcayacağız."

"NE KADAR DEMOKRASİ DÜŞMANI VARSA SELAM ÇAKTILAR"

Atatürk'ün partisi kimi zaman marjinal örgütlerin kimi zaman da kendi siyasi ikbali için her kılığa giren bukalemun tiplerin oyuncağı haline geldi. Kurultayda buna bir kez daha şahit olduk. Yenilik dediler; ancak kurultaylarında Selo'sundan Kavala'sına ne kadar demokrasi düşmanı varsa selam çaktılar. Yeni bir ofis açmış herhalde; inşallah mutfağı da unutmamıştır. CHP'nin yeni genel başkanını oraya oturtanların bir sonraki adımlarının ne olacağı meçhul. CHP'nin yeni genel başkanının selefi gibi çarkçı olması bizi alakadar etmez. Tüm bunlar CHP'nin iç meselesidir, iç hesaplaşmasıdır.

"KİMİN KİME İHANET ETTİĞİ BİZİM MESELEMİZ DEĞİL"

Bugün recmettikleri genel başkanları ofis açmış. Orada inşallah mutfağı da unutmamıştır. 5-6 ay öncesine kadar yere göğe sığdıramayanlar da bunlardan başkası değildir. Kimin kime ihanet ettiği bizim meselemiz değildir. Cumhurbaşkanı adaylarını günah keçisi ilan etmelerindeki çelişki de bizi ilgilendirmez. Bugün o koltukta oturanın çarkçı olması da bizi alakadar etmez. Orakları ile kendi aralarında açıklığa kavuşturmaları gereken hususlardır. Bize düşen o hançerleri milletimize saplamalarının önüne geçmektir. Milletimiz tercihi ile buna zaten izin vermedi. Seçimde bunu bir adım daha öteye taşıyacağız.

YEREL SEÇİM MESAJI

Benim milletim bunlardan çok çekti. İstanbullu, Ankaralı hatta İzmirli de çok çekti. Yeniden buraları sahiplerine verelim. Beceriksiz idareciler yüzünden çürüyen belediyelerimizi kurtaracağız. Hesabını vermeden bunların hiçbirine huzur yoktur. Geçtiğimiz günlerde 3 Kasım'da 21. yılımızı geride bıraktık. Şanla şerefle ülkemize hizmetle geçen 21 yılda Türkiye'yi geliştirme çabasında olduk. Milletin iradesine leke sürdürmedik asla. Savunmadan ulaştırmaya, sağlıktan eğitime, sosyal yardımlara kadar ülkemize çağ atlattık. her bir ferdimiz bunları günlük hayatında yaşıyor ve tecrübe ediyor.