Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin anlaşmaya vardı: İhracat kotası artırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirmiş olduğu görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin anlaşmaya vardı: İhracat kotası artırıldı

Cumhurbaşkanlığı kaynakları'ndan edinilen bilgiye göre; Suriye ile dörtlü çalışma grubunun gündeminde PKK ile mücadele, sınır güvenliği ve sığınmacıların dönüşü ile siyasi süreç var.

"TÜRKİYE'NİN TEKLİFİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Türkiye'nin Rusya'ya sattığı domates kotası 500 bin, balık kotası 15 bin tona çıkarıldı. Rus turistler için ilave uçak seferi yapılacak. Erdoğan tahıl koridorunun uzamasını telkininde bulundu. Putin, 'Türkiye'nin teklifini önemsiyoruz' dedi.

350 BİN DOMATES KOTASI 500 BİN TONA ÇIKARILDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bazı mutabık kalınan noktalar olduğu öğrenildi. Rus turistler için ekstra uçak seferleri olacak. Rusya'ya 350 bin ton domates kotasının 500 bin tona çıkarılması konusunda mutabık kalındı. İhraç edilen Balık kotasının da 15 bin tona çıkarılması söz konusu.

PARA KART SİSTEMİ ÜZERİNDE ÇALIŞILYOR

Ödeme sistemi ile ilgili Rebit Kart sistemi üzerinde çalışılıyor. Yeni bir 'para kart' sistemi üzerinde çalışıyor. Rus turistler telefonlara kuracakları uygulama ile Türkiye'de rahatlıkla kullanabilecek.

GÜNDEMDE PKK İLE MÜCADELE, SINIR GÜVENLİĞİ KONULARI ELE ALINACAK

Tahıl koridoru son görüşmede 2 ay 18 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihin uzatılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan telkinde bulundu. Bu sürecin birkaç gün içerisinde BM'nin de içinde olduğu bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor. Putin 4'lü görüşmeden memnun. Görüşmenin gündeminde PKK ile mücadele, sınır güvenliği ve siyasi süreç var.