Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmesi sona erdi. Yakında Türkiye ile doğal gaz ve diğer konularda adım atılacağını ifade eden Putin, ticaret hacminin pozitif şekilde ilerlediğini kaydetti. Tahıl koridoru konusunda verilecek mesajın önemli olacağını ifade eden Erdoğan ise, "Az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım çok çok önemli olacak. Savunma sanayiine yönelik attığımız ve atacağımız adımlar olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin açılış konuşmasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı.

"YAKINDA DOĞALGAZ VE DİĞER KONULARDA ADIM ATACAĞIZ"

Putin'in konuşmasından öne çıkanlar:

Türkiye'de yapılan genel seçimlerden sonra ilk kez yüz yüze bir araya geliyoruz. Sizin liderliğiniz ile Rusya Türkiye ilişkilerimizin gelişmesi devam ediyor. 62 milyar dolar seviyeye ulaşan ticaret hacmimiz pozitif bir şekilde gelişiyor. Biz önemli bir ilerleme yaptık. Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması ile ilgili görüşmelerimizi nitelendireceğiz. Yakında doğalgaz ve diğer konularda adım atacağız. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim.

"TAHIL KORİDORU KONUSUNDA VERİLECEK MESAJ ÖNEMLİ"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Sizin bu daveti yapmış olmanız ve heyetimi mutlu etmiştir. Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki gelişmeler devam ediyor. Tahıl koridoru konusunda verilecek mesaj önemli olacak. Az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım çok çok önemli olacak. Savunma sanayiine yönelik attığımız ve atacağımız adımlar olacak. Doğalgaz konusunda biz birinci derecede şu anda Rusya ile doğalgaz ile çok önemli ilişki içerisindeyiz.