Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu: Gereken adımları atacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunurken, Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız" dedi. Öte yandan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının isminin değiştiğini açıkladı.

"Gereken adımları atacağız"

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde PKK/YPG terör örgütü mensuplarının hain saldırısında şehit düşen polis memurları ile Afyonkarahisar'daki trafik kazasında hayatlarını kaybeden öğrencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız."

Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu

"Vatandaşlarımızın aşılarını tamamlamasını talep ediyoruz" diyen Erdoğan, "Günlük hayatın akmasını sağlamak için tedbirleri sağlayacağız" dedi. 

Tüm dünyada salgın ile birlikte gıda fiyatlarının fahiş rakamlara geldiğini söyleyen Erdoğan, "Fiyat artışlarından kaynaklı zora düşen üretici ve tüketicimizi korumaya devam ediyoruz.  Yaşanan istisnai durumu yüksek kar hırsıyla yaptıkları fahiş fiyat artışlarının bahanesi haline getirerek milletimizin mağduriyetine yol açan fırsatçıları da yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Engelli öğretmenelere müjde

Dünyada "3 Aralık Engelliler Günü" olarak kutlanan Engelliler Günü'nde öğretmenlere müjde veren Erdoğan, "750 engelli öğretmenimizin atamasını yapacağız" dedi. 

Eğitim gündemi

Eğitim alanında normalşe adımların atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üretim ve istihdam sektörlerinin yanı sıra tüm kademeleriyle eğitim de de normalleşme adımlarını attık. Ve hamdolsun üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı yaşamadık" ifadelerini kullandı.