Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırklareli ve Edirne'de: "Biz bu sabotaj siyasetine teslim olmadık", "Provokasyonla olay çıkarıyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli ve Edirne'de düzenlenen mitinglerde konuştu. "Her insan gibi eksiklerimiz olabilir" diyen Erdoğan, "Bürokratik vesayetin takoz koyduğu projelerimizi burada saymaya kalksak bitiremeyiz. Biz bu sabotaj siyasetine teslim olmadık. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Aziz milletimize hizmetkar olmak için daha fazla ter dökeceğiz." dedi. Erzurum'daki olaylarla ilgili de konuşan Erdoğan, "Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırklareli ve Edirne'de: "Biz bu sabotaj siyasetine teslim olmadık", "Provokasyonla olay çıkarıyorlar”

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Biz Kırklareli'ni çok seviyoruz. Bugün Kırklareli bir başka. Bizleri sağlıkta afiyetle buluşturan rabbime hamd olsun. Bizleri bağrınıza bastınız, yalnız olmadığımızı hissettirdiniz. Her birinize teşekkür ediyorum. Benim Kırklarelili kardeşlerim iradesine sahip çıktığı müddetçe bize dergi kapaklarının tehdidi sökmez. Nice engelin üstesinden biz zaten böylece geldik. Bunlara fırsat vermedik, nice saldırıyı ihaneti böyle savuşturduk. 14 Mayıs'ta da aynısını başaracağız. Birliğimize beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Bizi ayırmak isteyenlere, hayat tarzı korkuları üzerinden ayırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Buradan çocukluk yıllarımı geçirdiğim Roman kardeşlerimi selamlıyorum.

Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle birlikte omuz omuza inşa edeceğiz. Ne diyorlar, Öcalan'ın cezaevinin kapısını kıracaklarmış, ne diyorlar Selo'yu cezaevinden çıkaracaklarmış. Bu Selo ne yaptı Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşlerimizi bunlar öldürdüler.

Buraya gelmeyen eşinize dostunuza akrabanıza mutlaka ulaşacaksınız. Cumhurbaşkanımızın selamı var deyip 14 Mayıs'ın önemini anlatacaksınız. Kırklareli'nde kapısı çalınmadık, yüreğine dokunmadık kimseyi bırakmayacağız. Ben sizin kıdemli komşunuzum. Seçimi milletimizin kalbinde gözünde kazanacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırklareli ve Edirne'de: "Biz bu sabotaj siyasetine teslim olmadık", "Provokasyonla olay çıkarıyorlar” - Resim : 1

"PARTİMİZİN UFKUNU BURADA ÇİZDİK"

Hani benim her zaman sözüm var ya; kale içeriden fethedilir. Kaleyi içeriden kimler fetheder? Kadınlar, hanımlar fetheder. Kırklareli'nin benim siyasi hayatımda farklı bir yeri var. Okuduğum şiir yüzünden cezalandırıldığımda Kırklareli bizi misafir etti. O kara günleri unutmadık. Milletimizin bize karşı gösterdiği vicdanlı duruşu unutmadık. Kırklareli insanının bize nasıl sahip çıktığını unutmadık. Pınarhisar'ı bir zindan olarak değil medrese-i yusufiye olarak gördük. Partimizin ufkunu burada çizdik. Türkiye'ye dair hayallerimizi Pınarhisar'da somutlaştırdık. 3 Kasım 2002'de Anadolu ihtilalini gerçekleştirdik. Milletimizin ayağına vurulan vesayet zincirlerini, kriz, darbe prangalarını tek tek parçaladık. Türkiye her alanda başarıdan başarıya koştu.

"BİZ BU SABOTAJ SİYASETİNE TESLİM OLMADIK"

Elbette her insan gibi eksiklerimiz de olabilir. Kardeşlerim, bürokratik vesayetin takoz koyduğu projelerimizi burada saymaya kalksak bitiremeyiz. Biz bu sabotaj siyasetine teslim olmadık. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Aziz milletimize hizmetkar olmak için daha fazla ter dökeceğiz. Bunu Kırklareli'nin desteği ile başaracağız. 

Bunların her seçim öncesi açtığı bir vaat bohçası var. Gittikleri yerlerde sağa sola savururlar. Bedava traktör vaatleri vardı verdiler mi çiftçi kardeşlerim. Bedava elektrik vaatleri vardı. Akıllarına gelen her şeyi söylerler. Bay bay Kemal bu işin piridir. Bu eski Türkiye'nin siyasetçi modelidir. Bu anlayışa son verdik.

"BİZDE YALAN YOK"

Seçim meydanlarında neyi vaat ediyorsak göreve gelince tek tek hayata geçirdik. En düşük emekli maaşını 7500 liraya bayram ikramiyelerini 2000 liraya yükselttik. Yerli aracımız Togg'u yollara uğurladık. Bay bay Kemal ve ortaklarının böyle bir gaz yok dedikleri Karadeniz gazını evlere getirdik. Biz ne dersek yaparız. Bizde yalan yok. Her şey doğruluktur. Bir sene için de mutfak ve ısınma için doğal gaz bedelini faturalardan düşeceğiz. Milletimizin kapısını çaldığımızda önce karnemizi gösterdik, sonraki dönemde ne yapacaklarımızı anlattık.

"BAY BAY KEMAL GİBİ LONDRA TEFECİLERİNDEN PARA DİLENMEDİK"

Öyle bay bay Kemal gibi Londra'daki tefecilerden para dilenmeyeceğiz, ülkemizin ekonomisini IMF komiserlerine teslim etmeyeceğiz. 

2013'e geldiğimizde IMF'e olan borcumuzu bitirdik. 2013'ten sonra bir kuruş almadık. Bay bay Kemal'in sözcüsü ve İP'in eskiden merkez başkanlığı yapmış olan mensubu otel lobisinde görüştü. Bize IMF'ye borçlanma tavsiyesi yaptılar. Biz böyle bir şeye ihtiyacımız yok dedik. Bay bay Kemal sen Londra'daki tefecilere git avucunu yalayacaksın. Onlardan sana yar olmaz. Ama sen zaten seçim kazanamayacaksın ki. Sen ciddi manada zavallısın. Onun gibi gizli gizli buluşup sözler vermeyeceğiz.

"KİRAYI DA FİYATLARI DA BİZ YOLUNA KOYARIZ"

Kardeşlerim bunca altyapıyı üstyapıyı biz Londra tefecilerinden aldığımız para ile mi yaptık. Çanakkale Köprüsü'nü tefecilerden aldığımız para ile mi yaptık. Ziya paşa çok güzel bir söz söylemiş. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Aşkı olmayandan ufku olmayandan bu ülkeye ne de Kırklareli'ne hayır gelir. Kumar mı noter mi olduğuna karar vermeyen masadan Kırklareli'ne hayır gelir mi? Sabah akşam didişen koalisyon gençlerimizin sorunlarını çözebilir mi? Bizim vaadimiz açık; ülkemizin kalkınma hamlelerini nasıl gerçekleştirdi isek bugün de milletimizin ne meselesi varsa biz çözeriz. Kira problemini de çarşı pazardaki aşırı fiyat artışlarını da yine biz çözeriz. 30 milyar lira kamu yatırımı yaptık Kırklareli'ne. Bay bay Kemal senin belediye başkanın Kırklareli'ne ne yaptı? Gelirken yolların halini gördüm, rezalet. İstanbul, Ankara ortada, rezalet.

İstanbul, Edirne, Tekirdağ'ı birbirine bağlayacak hızlı trenin yapımı devam ediyor. Projenin tamamlanması ile Halkalı Kapıkule arası 4 saatten 1 buçuk saate düşecek. 14 Mayıs'tan sonra hizmetlerimize yenilerini ekleyeceğiz.

Bunlar Kürt kardeşlerimizi de istismar ediyor. Kahrolsun PKK demeyi sandıkta yapacağız. Kırklareli'ndeki kardeşlerimize layık gördükleri masa ve adayları bu. Gençlerimize umut diye pazarladıkları bu. 14 Mayıs'ta Kırklareli bunlara unutamayacakları ders verecektir. Kandil'dekiler kitapsız, ezansız, bayraksız. Ama karşımda bayrağıyla kardeşlerim var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırklareli ve Edirne'de: "Biz bu sabotaj siyasetine teslim olmadık", "Provokasyonla olay çıkarıyorlar” - Resim : 2

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte partisinin Edirne Selimiye Meydanı'nda düzenlenen mitingine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırklareli ve Edirne'de: "Biz bu sabotaj siyasetine teslim olmadık", "Provokasyonla olay çıkarıyorlar” - Resim : 3

Erdoğan'ın Edirne'de düzenlenen mitingdeki açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Biz Edirne'yi çok seviyoruz. Kıymetli hanımefendiler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tarih boyunca şanlı akıncılarla bileği bükülmez pehlivanlar yetiştiren Edirne yanımızda olduğu müddetçe biz yedi düvele meydan okuruz. Edirne'den aldığımız ilhamla kalkınma hamlelerinde bulunduk. Dünyaya medeniyet dersi veren Edirne ile ruhumuzu besledik.

"YURT DIŞINA KAÇAN FETÖ'CÜLER CHP'NİN REKLAM AJANSI GİBİ ÇALIŞIYOR"

Görüyorsunuz, CHP miting yapıyor meydanı dolduran bölücü örgüt sempatizanları ne diyor dişe diş kana kan diye slogan atıyor. Her gün yeni bir elebaşı çıkıp bay bay Kemal'e destek açıklaması yapıyor. Edirne'de yatan ve elinde 51 kardeşimizin kanı olan Selo destek açıklaması yapıyor. Yurt dışına kaçan FETÖ'cüler CHP'nin reklam ajansı gibi çalışıyor. Avrupa'sından Amerika'sına her yerden koalisyon masasına destek yağıyor. Bunlara bir itiraz geldiğini duydunuz mu?

Yabancı medyaya dönüp bizim seçimimizden size ne diyeni gördünüz mü? Tam tersine, hepsiyle de kapılı kapılar ardında yaptıkları pazarlıkların utancıyla sürekli eveleyip geveliyorlar.

Kimine bakanlık, kimine cezaevlerini boşaltma sözü vermişler.

Neymiş İmralı’nın kapısını kıracaklarmış, Öcalan’ı dışarı çıkaracaklarmış. Selo’yu dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğan, cumhurbaşkanlığına devam ettiği sürece hakkı, hukuku, adaleti biz size teslim etmeyiz.

KILIÇDAROĞLU'NUN 300 MİLYAR DOLAR VAADİ

Senin gibilerine bu tefeciler para vermez. Atatürk Havalimanı'nı ABD'lilere verme sözü vermişler. Bize ve cumhur ittifakına kimlerin saldırdığına baktığımızda tablo tüm açıklığı ile ortaya çıkıyor.

Gittiğimiz her şehirde milletimiz bizi geçtiğimiz sokaklardan miting meydanlarına milletimiz her yerde bağrına basıyor. Ağzından yalandan başka bir şey çıkmayan söz verip ertesi gün tam tersini yapana ülke emanet edilir mi? Vaat diye anlattıklarının yarısı yapılmış yarısı da saçma sapan işler olana ülke emanet edilir mi?

Bay Kemal 15 Temmuz'da tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediye başkanının evine gitti. Haberim olsa beklerdim, diyor. Sen oradaki kalabalığı görmedin mi? Kahveni yudumlayarak gelişmeleri izle, acaba ne zaman öldürecekler diye... Uçaklar önümüzden geçiyor, pik yapıyor. Rabbim isterse sular büklüm büklüm burulur.

14 Mayıs'ta Edirne'nin gerekli cevabı vereceğine inanıyorum.

'KENDİ PROVOKASYONLARI İLE OLAY ÇIKARIYORLAR'

Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Her partinin temsilcisinin yer aldığı heyetlerin gözetimindeki çalışmaların üzerine sanki bunu bilmiyormuş gibi gölge düşürmeye çalışıyorlar. Teknolojik imkanların böyle geliştiği dönemde bu numaralar bayatladı. Kendi provokasyonları ile olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. İste dün İstanbul'u gördünüz, 1 milyon 700 bin insan Atatürk Havalimanı'ndaydı. Milleti tahrik ederek buna güçleri yetmeyince tahkir ederek yaşayacakları hezimete kılıf arıyorlar. Resmi rakamı aldırdım, şu anda Edirne'de 25 bin kişi var.

Aynı senaryonu bir önceki seçimlerde de sahnelediler. Kardeşliğimize leke süremeyecekler. 14 Mayıs'a kadar kafası karışık en az bir komşunuzu dostunuzu bulup kendisini Türkiye Yüzyılı safına katmanızı istiyorum. Selamımla desteğini istemenizi istiyorum.

Şu Edirne'deki tarihi eserlerin dili olsa da konuşsa, acaba bunları ayağa kim kaldırdı. Bu mücadeleyi oynanan nice tuzaklara rağmen yürüttük. Milli iradenin bileğini bükemeyince ekonomik tuzakları soktular.

Türkiye 21 yıldır kazancını altyapı yatırımlarına harcadı. Türkiye modern dünyada farklı bir yere ulaştı. Her alanda kendisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine taşıyacak adımlar attı.