Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur temsilcileri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen ve Kamu-Sen Başkanları ile beraberinde Bakan Bilgin'le ek zam konusunu görüştü. 17.00 sularında başlayan görüşme yaklaşık 20 dakika sonra sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur temsilcileri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacağı toplantı 17.00 sularında başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur konfederasyonlarıyla yaptığı görüşme sona erdi. Görüşme toplam 20 dakika sürdü.

Milyonlarca memur bu haberi bekliyor

Yaklaşık 18 milyon memur ve memur emeklisinin gündeminde yeni yıl zammı var. Memurlar 2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 5 zam artı enflasyon farkı alacaklar.

Ocak ayında memur ve memur emeklisine yapılacak zam tutarı, 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranlarıyla netleşecek.

Memurlar fiyat artışı sebebiyle ek zam talebinde bulunmuştu. Memur ve memur emeklilerine yapılacak ek zammın ise 15 Ocak'a kadar yetiştirilmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge de masada

Asgari ücretten gelir ve damga vergisinin kaldırılması söz konusu olmuştu. Bu uygulama için hali hazırda yasa görüşülüyor.

Memur için de ücretlerinin Asgari Ücret kadarki kısmından gelir vergisi ve damga vergisi alınmayacak. Görüşme için, memur konfederasyonları tarafından bu karar için teşekkür ziyareti olacak şeklinde de duyurulmuştu.

Diğer başlıklardan biri de 3600 ek göstergeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı içinde çözüleceğini ifade etmişti. Toplu sözleşmede de imza altına alınmıştı.

"Ek zamla durum telafi edilsin istiyoruz"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın dün yaptığı açıklamada "Ek zam görüşmelerimizin bir an önce başlamasını istedik. Sayın Bakan Aralık ayı enflasyonunun netleşmesini beklediklerini ifade etti. Bundan önce diplomatik trafiğimiz devam edecek. Çünkü memurun alım gücünün yükseltilmesine ihtiyaç var. Toplu sözleşmeyi yaptıktan sonraki ekonomik dalgalanma ve marketteki tüketici fiyatlarındaki emtialardaki yükselişler memurun alım gücünü düşürdü. Ek zam ile bu durum telafi edilsin istiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Ek zam talebi için Çalışma ve sosyal Güvelik Bakanlığı'ndan asgari ücret sonrası işaret edilmişti. Olumlu sinyal de gelmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Kamu çalışanlarına bu yıl ek zam da yapılacak. Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında mutabakat sağlandı" demişti.

Bakanlık, memurlara sosyal refah düzenlemesi yapılacağını duyurmuş Bakan Vedat Bilgin ise, kamu çalışanları için enflasyonun üzerinde bir ücret artışı olacağının altını çizmişti.