Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Faizsiz kredilerde başvurular bayramdan sonra başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca kişiye müjdeli haberi verdi. Seçimlerden önce duyurduğu ilk 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi verileceğinin açıklanması sonrasında gözler başvurulara çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Faizsiz kredilerde başvurular bayramdan sonra başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi, ilk 2 yıl boyunca geri ödemesiz 5 yıl vadeli faizsiz kredi verileceğinin duyurusunu yapmıştı. İşletmeler için bu miktar 500 bin TL’ye çıkarken evlenmek isteyen gençler için de kredinin 150 bin TL olacağını belirtilmişti. Aktarılan son habere göre başvurular Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacak.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

500 bin TL’lik krediden yararlanmak isteyenlerin başvurularını KOSGEB aracılığı ile yapabileceği ifade edildi. Son 12 aydaki ortalama istihdamın korunması ve 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdü vermek şartlarını taşıyan işletmeler kredi kullanabilecek. Kredisi onaylanan işletmeler kullandıkları krediyi ilk 24 ay içinde ödemeyecek. 2 yıl içerisinde eşit taksitlerle faizsiz bir şekilde KOSGEB’e geri ödeme yapacak.

EVLENECEK GENÇLERE GÜZEL HABER

Evlilik hayali kuran ancak maddi durumlardan dolayı zorluk yaşayan gençlere Aile ve Gençlik Bankası üzerinden 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli, 150 bin TL kredi verileceğini açıklandı. Gençlerin evlilik masraflarını karşılamaları ve ekonomik açıdan rahatlamaları hedefleniyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILACAK

Faizsiz kredi başvuru yapmak isteyenler için başvuruların önümüzdeki günlerde e-Devlet üzerinden alınabileceği ifade ediliyor. Faizsiz ve komisyonsuz kredi desteğine talep çok fazla. Vatandaşlar bir an önce başvuruların başlamasını bekliyor.