Yüksek kira artışları ile ilgili yeni açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan sert bir şekilde uyardı! Yargı hesabını soracak!

'Cumhurbaşkanı Özel' yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat uygulaması yapan ev sahiplerini uyardı. Kira artışı ile ilgili sert konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek kira uygulamasını yapanlara hesap soracağız” dedi.

Yüksek kira artışları ile ilgili yeni açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan sert bir şekilde uyardı! Yargı hesabını soracak!

Yüksek kira uygulamasını yapanlar yandı! Son 1 yıldır artan kira fiyatları ile ilgili hükümetin aldığı önlemlere uymayan ev sahipleri ile ilgili yeni açıklama geldi. Özellikle kiraların yüksek olamasından şikayet eden vatandaşların yüreğine su serpen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

24 TV, 360 ve tv4 ortak yayınında 'Cumhurbaşkanı Özel' yayınının konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüksek kira artışı yapanları sert bir şekilde uyardı.

“YÜKSEK KİRANIN HESABINI YARGI İLE SORACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımız kiraların oralarda (deprem bölgesi) yüksek olduğundan şikayet ediyorlar, bunların üzerine gideceğiz, yüksek kira uygulamasını yapanlara da bunların hesabını yargı vasıtasıyla soracağız" dedi.

ADALET BAKANI BOZDAĞ DA UYARMIŞTI!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mart ayında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde incelemelerde bulunmuş kira artışlarıyla ilgili sorunun sadece afet bölgelerinde değil, depremzedelerin gittikleri şehirlerde de yaşandığını ifade etmişti.

Bakan Bozdağ, fahiş kira artışlarına işaret ederek, "Vatandaşlarımızın şikayeti halinde pek çok Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmış, onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir. Hukuk içinde bunlarla ilgili yapılması gereken her ne varsa Cumhuriyet başsavcılıklarımızın yaptığını, bundan sonra da yapacağını ifade etmek isterim." diye konuşmuştu.