Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oturma eylemi çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar'da Burhaniye Şehriban Hatun caminde cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, kritik NATO görüşmesinin içeriği hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar'da Burhaniye Şehriban Hatun cami açılışına katıldı. Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı.

Camimiz tüm müslümanlara hayırlı olsun. Tüm müslümanların destekleriyle ülkemizin her yanında camiilerimizi açmaya devam ediyoruz.

Sözleri daha fazla uzatmaktan Şehriban annemize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm imkanı olanları da böyle bir seferberliğin içinde olmaya davet ediyorum.

Kentsel dönüşüm için belediye ve bakanlığımıza yardımcı olun. Kirazlıtepe'de, Ferah'ta ne verildiyse aynı sözü burada size ben veriyorum. Eğer (Üsküdar belediye başkanı) vermezse, Üsküdar Belediyesi'nin önüne gidin orada oturma eylemi yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım.

NATO zirvesine ilişkin

NATO zirvesinde öncelikli olarak neler yaptık, yapıyoruz gündeme gelecek. Türkiye NATO'da ilk 5'te yer alan bir ülke. Türkiye ABD ilişkilerini Sayın Biden ile ele alacağız. ikili görüşmelerde de diğer ülkelerle görüşmelerimiz olacak. Merkel, Macron, Boris Johnson ile görüşmelerimiz var. Böyle zincir görüşmeler devam edecek.

NATO üyeleri olarak sunumlarımız olacak. Müteakiben basın açıklamamızı yapacağız ve son görüşmemiz Biden'la olacak.

Ardından Azerbaycan'a geçeceğiz. Azerbaycan'da malum Fuzuli'ye inip Aliyev'le Şuşa'da buluşarak bir sözleşme imzalayacağız. Bu iki ülke arasında kapsamlı bir anlaşma olacak. Milli maçı da birlikte izleyeceğiz. Türkiye'nin yapacağı başka bir maçı izleyeceğiz.

Avrupa'da Liderler Zirvesi'ne katıldıktan sonra da burada mesaimize başlayacağız.

Evet talep geldi. Macron'la da bir görüşme gerçekleştireceğiz. Türkiye Fransa ilişkilerine yönelik bir görüşme olacak. Macron'la Türkiye-Fransa ilişkilerinin olumlu ve olumsuz yanlarını görüşeceğiz.

NATO zirvesinde mayınlara ilişkin bir görüşme olacak mı?

Ermenistan konusu gündeme geldiğinde tüm bu konular gündeme getirilecek. "Önce bu işi çözelim" diyeceğiz.

Münbiç PKK işgalinde değil, her an gözümüz kulağımız orada.

Aşılama ve turizm hakkında

32 milyonu yakaladık. Diğer taraftan aşılarımız gelmeye devam ediyor. Turizm noktasında da İngiltere, Rusya ile görüşmeler yapılıyor. Süratle bir turizm atağı başlayacak.