Cumhurbaşkanı: Bugün Zonguldak'tan bir müjde vereceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzun Mehmet Camii'nde cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bugün Zonguldak'tan bir müjde vereceğini duyurdu.

Zonguldak'ta yaklaşık 6 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği, denize hakim noktada inşa edilen Uzun Mehmet Camii bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açıldı.

*Ülkemize operasyon çekmeye çalıştıklarını görüyoruz. Acılara kan ve gözyaşına boğmak isteyenler çok uğraştılar. Kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız.

* 2023'e 2053'e 2071'e hazır mıyız? Allah yardımcımız olsun.

* Karadeniz Ereğlisi'nden de benzer, yeni müjdeler gelebilir. Biliyorsunuz, bugün Zonguldak'tan bir müjde vereceğiz. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu.

Cumhurbaşkanı cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte konuşmasından satırbaşları...

İstanbul Büyük Çamlıca'da Anadolu yakasından Boğaz'ı selamlayan, inşa ettiğimiz camimizin nesiller boyunca milletimizi gururlandıracaktır. Geçtiğimiz hafta Taksim'de açılışını yaptığımız camimiz de medeniyetimizin mührü olarak şehrimize hizmet verecektir. Bugün burada Uzun Mehmet Camii'ni de aynı duygularla hizmete açıyoruz. 

Yükseliği 71 metreyi bulan minareleri, 22 kubbesi, sedef işlemeli kapıları, çivileri, hatları her bir santimi özenle işlenmiş özel bir eser olan camimizin mihrap cephesindeki 'Ya Allah' hattı da kömürle yazılmıştır. Buranın ismi Uzun Mehmet. Uzun Mehmet kim? Kömürü bulan. Onun için buranın adını Uzun Mehmet koyduk. Biz bir yere bir isim veriyorsak, onun bir anlamı var.

Biz bu toprakları kanımızı dökerek, üzerine inşa ettiğimiz istiklalimizin camiilerimizden ezanlarını eksik etmeyen, semalarımızı dalgalandırdığımız bayrağımızla vatan kıldık. Fetih müjdesi Ayasofya'nın yeniden ibadede açılması işte bu bakımdan önemlidir. Çamlıca'da inşa ettiğimiz camimiz çağımızın mührü olarak nesiller boyu milletimizi gururlandıracaktır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Cami de, Taksim'de açılışını yaptığımız camimiz de aynıdır. İşte burada Uzun Mehmet Camii'ni de aynı duygularla hizmete açıyoruz.

Camiimizin ismi de anlamlıdır. Uzun Mehmet kim? Buranın sembolü. Kömürü bulan kahraman. 2 asır önce sahilinde sadece bir tahta iskelesi olan bir koydan bu günlere nasıl geldiğini ancak Zonguldaklı bilir. İşte kömürün yeri Zonguldak için budur.

Malazgirt'ten 15 Temmuz'a kadar geçen süreçte çağlar değişse de ruhun değişmediği bu topraklarda şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum.

Bu çağlar değişse de milletimize karşı duyulan rahatsızlık, bayrağımız ve rengine tahammül edemeyenler, binlerce yıllık devlet geleneğimizle başa çıkamayanlar birlik ve beraberliğimize saldırmaya başladılar. Camiilerimizi dahi hedef almaktan çekinmiyorlar.

Bu çağlar değişse de milletimize karşı duyulan rahatsızlık, bayrağımız ve rengine tahammül edemeyenler, binlerce yıllık devlet geleneğimizle başa çıkamayanlar birlik ve beraberliğimize saldırmaya başladılar. Camiilerimizi dahi hedef almaktan çekinmiyorlar. Bu nasipsizler her zaman bu süreci devam ettirdiler. Ancak birliğimizi bozamayacaklar. Bayrağımızı indiremeyecekler.

Ülkemize operasyon çekmeye çalıştıklarını görüyoruz. Acılara kan ve gözyaşına boğmak isteyenler çok uğraştılar. Kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız.

Durmak yok yola devam

Allah'ın rızası dışında hiçbir ölçü tanımadan, kendimiz ve milletimiz için en hayırlı, en doğru olanı isteyerek birbirimize sarılmalıyız. 2023'e 2053'e 2071'e hazır mıyız? Allah yardımcımız olsun.

Karadeniz Ereğlisi'nden de benzer, yeni müjdeler gelebilir. Biliyorsunuz, bugün Zonguldak'tan bir müjde vereceğiz. Bunu televizyon programında açıklamıştım. 19 ay gibi bir sürede bu muhteşem eser meydana geldi.  Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu.