Vucic: Türkiye'ye ders verecek değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile birlikte Belgrad'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Vucic: Türkiye'ye ders verecek değiliz

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Bugün ikili ilişkilerimiz bağlamında tarihi bir adım daha atıyoruz. Sırbistan tarafı ülkemizin Yeni Pazar'a başkonsolosluk açma talebine olumlu cevap verdi." dedi.

Toplantının soru-cevap kısmında Türkiye'nin bağımsız bir devlet olarak tanıdığı Kosova'nın statüsü de gündeme geldi. 

Bir gazetecinin Erdoğan'a yönelttiği "Sırbistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihin en yüksek noktasına uzandığını ifade ettiniz. Ancak bizim topraklarımızın bir kısmının bağımsız devlet olarak tanınma konusu var. Kosova konusu bu güzel ilişkilere gölge düşüren husus olabilir. Her bir çözüm bu müzakerelerde Ankara açısından kabul edilebilir mi?" sorusunu Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic yanıtladı:

"Türkiye kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir. Burada Türkiye'ye ders verecek değiliz. Böyle bir niyetimiz yok. Bunun bize bir faydası olmayacaktır. Menfaatlerimizin farklılaştığı noktalar olabilir. Geleceğe doğru atılmış bir adımdır. Her çözümün Türkiye açısından kabul edilebileceğini ifade etmişti. Bunun için teşekkür ediyoruz."

Erdoğan ise Vucic'in açıklamasını "Sayın Vucic gayet güzel cevap verdi, teşekkür ediyorum" şeklinde destekledi.