Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya tepki: Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze'de sınıfta kaldı

İstanbul'da düzenlenen "Kadim Dostlar İftarı" programında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'ya yönelik sert sözler kullandı. Erdoğan, ''Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze'de bir kez daha sınıfta kaldı. Bu süreçte kabul edelim ki İslam dünyası da iyi bir sınav veremedi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya tepki: Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze'de sınıfta kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadim Dostlar İftarı" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TÜRKİYE, GAZZE'YE SAHİP ÇIKIYOR"

"Gazze'de son asrın en vahşi soykırımlarından bir yaşanıyor. Uluslararası kurum ve kuruluşlar bir kez daha sınıfta kaldı. Türkiye Gazze'ye sahip çıkıyor. Yalanlar, çarpıtmalar bu hakikatin üzerini örtemez.

"DİK DURUŞUMUZU 15 YIL ÖNCE GÖSTERDİK"

Dünyada hiçbir siyasetçinin gösteremeyeceği dik duruşu "one minute" diyerek 15 yıl önce gösterdik. İsrail'in sadece İsrail olmadığını, gerisindeki onlarca destekçisiyle bambaşka bir denklemi ifade ettiğini görmeyenin aklına da vicdanına da şaşarız.

"31 MART'I YENİ BİR FIRSAT PENCERESİ OLARAK GÖRÜYORUM"

Şehirlerimizi belediyecilik hizmetlerinde ileriye götüremedikleri gibi beceriksizlikleriyle bir nevi fetret devrine soktular. 31 Mart'ı yeni bir fırsat penceresi olarak görüyorum. Boş verme seçeneğinin olmadığı kritik bir seçim olacak. Kaldığımız yerden 'yeninden İstanbul' diyerek yola devam edeceğiz."