Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ek zam açıklaması

Ankara'nın ilçe belediye aday toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik açıklamalarda bulundu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılan ek artışa ilişkin konuşan Erdoğan, ''Ocak 2024 itibariyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız'' dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ek zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın ilçe belediye adaylarını düzenlenen törenle açıkladı. Erdoğan, tören öncesinde yaptığı konuşmada yerel seçime ve ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılan ek artışa ilişkin konuşan Erdoğan, ''Ocak 2024 itibariyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız'' dedi.  

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"

Bir yandan seçime hazırlanırken, diğer yandan şartlarımızı zorlama pahasına, milletimizin beklentilerini karşılayacak politikaları da hayata geçiriyoruz. Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Geçen sene emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus 5’er bin liralık ödeme yaptık.

Emeklilerimizden gelen haklı talepler doğrultusunda, bakanlarımızı talimatlandırmıştım. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının artış oranını memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra, aylıklarda Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız.

Devletimizin imkanları arttıkça bundan ömrünü ülkemize ve milletimize hizmete adamış emeklilerimizin de istifade etmesini sağlayacağız. Emeklilerimizi seçimden seçime hatırlayan istismarcı muhalefet başta olmak üzere kimsenin aramızı bozmasına izin vermeyeceğiz. Yüzde 49,25'lik artış oranının SSK ve Bağkur emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum.