Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Teşkilatı ile bayramlaştı. İsveç'te Kur'an yakma eylemine sert tepki gösteren Erdoğan, "Bu alçaklığa göz yumanlar emellerine ulaşamayacaklar. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Teşkilatı ile bayramlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

(İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonu)

Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar emellerine ulaşamayacak.

"BATILI KİBİR ABİDELERİNE ENİNDE SONUNDA ÖĞRETECEĞİZ"

Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz.

Tahrik ve tehdit siyasetine asla müsaade etmeyeceğiz. Tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız.

Bayram, birliğimizi, muhabbetimizi kuvvetlendirmektir. Dargınlıkların bir tarafa bırakıldığı, gariplerin elinden tutulduğu, yetim ve öksüzlerin gözyaşlarının silindiği bu günlerde 85 milyon olarak millet varlığımızı daha da güçlendiriyoruz

Bayramları ruhuna, manasına uygun olarak ihya etmeye çalışan İstanbul teşkilatımızı özellikle kutluyorum.

Bayramlar vesilesi ile bir kez daha geride bırakacağımız mirasın mal mülk değil ümmete ve insanlığa kazandırdığımız eserler olduğu şuuruna varıyoruz.

"DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ"

Bayram günleri özellikle depremzedelerimizle dayanışma göstermek için eşsiz fırsatlar. Hep beraber bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor.

Bu anlayışla devletimizin ilgili kurumları yanı sıra belediye ve sivil toplum kuruluşları ile depremzedelerimizin yanındayız.

Gece gündüz demeden çalışıyoruz. 650 bin deprem konutundan 319 binini tamamlayarak hedefimizi gerçekleştireceğiz.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında hemen kolları sıvadık. Yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kabine kurduk.

Görevlendirmeleri neticelendirdik. Birer hafta ara ile yaptığımız kabine toplantılarında önümüzdeki dönemde atacağımız adımları belirledik.

Birileri parti içi kavgalardan kafasını kaldıramazken biz milletimize olan sözümüzü yerine getirdik.

"MUHALEFET CENAHINDA HATALARDAN DERS ÇIKARMA YOKTUR"

Emeklilerimizin maaş ve ikramiyesini bayram öncesi yaparak hayır duasını aldık.

Bunların ülkeyi yönetebileceği kadrolarının da kapasitelerinin de olmadığı anlaşılmıştır. Muhalefet cenahında hatalardan ders çıkarma yoktur.

Ülke ve millet düşmanları ile aralarına mesafe koyma noktasına hiçbir adım atmıyorlar. Bölücü örgüt elebaşının övülmesine kadar sahip çıkıyorlar. Bu ülkede ne yapılacaksa yine bizler yapacağız. Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme görevi bizlerin omuzlarındadır. Ülkemizi asırlık hayallerle buluşturma mesuliyeti bizim omuzlarımızdadır.

Enflasyondan, vatandaşın lokmasına el uzatan aç gözlülere kadar ne kadar sorun varsa çözümün adresi biziz. Terör belasını bitirecek iradenin adresi biziz.