Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal silah' iddialarına çok sert tepki! "Bunun peşini bırakmayacağız, hesabını soracağız!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'TSK kimyasal silah kullandı' iddialarına sert tepki gösteren Erdoğan, "Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar ve bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Biz de hukuk içerisinde ne gerekiyorsa bunlara bunun hesabını orada soracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal silah' iddialarına çok sert tepki! "Bunun peşini bırakmayacağız, hesabını soracağız!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasına ilişkin şunları kaydetti:

"Bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Hem tazminat hem ağır ceza davaları açarak üzerine üzerine gideceğiz. TSK'nın bugüne kadar kimyasal silah kullanmak gibi taksiratı yoktur. Bütün adımlarını uluslararası hukuk çerçevesinde atmıştır, atmaya da devam edecektir. Biz de hukuk içerisinde ne gerekiyorsa bunlara bunun hesabını orada soracağız." dedi.

Tahıl koridoru anlaşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl koridoru anlaşmasına dair, "Uzatma noktasında mani söz konusu değil. Zelenskiy ve Putin'le görüşmemde de bunu gördüm. Tıkanma olursa aşmaya mani hal de yok." değerlendirmesinde bulundu.

İsveç Başbakanının randevu talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un randevu talebinde bulunduğunu belirterek, "İsveç’in yeni başbakanı randevu talep etti. Arkadaşlarımıza 'randevu verin' dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz. Yeni başbakanın yaklaşımı terörle ve teröristlerle mücadeleden yanadır, samimiyetlerini görüşmeyle test etmiş olacağız." diye konuştu.

F-16 görüşmeleri

ABD ile F16 görüşmelerini değerlendiren Erdoğan, "Olumlu sonuçlanması için yapılacak ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük bedeller ödenerek uzun yıllar sonra bölgede kalıcı barış şansı yakalanmıştır. Ermenistan’ın bu tarihi fırsatı değerlendirmesini bekliyoruz." diye konuştu.