"Kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ve Kuzey Kıbrıs belediyeleri arasında kurulan işbirliği ile kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz" dedi.

"Kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ve Kuzey Kıbrıs belediyeleri arasında kurulan işbirliği ile kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz" dedi.

Kıbrıs'taki 19 belediyemiz ile vatadaşlarımıza yol yapım ve bakım çalışmaları, altyapı hizmetleri, sanayinin desteklenmesi gibi alanlar için 96 milyon liralık bir kaynak aktarılmıştır. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs belediyeleri arasında samimi işbirliği ile kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz.

Ülkemizdeki pek çok belediye, Kuzey Kıbrıs'ta yürüttükleri projelerle hem tecrübelerini aktarıyorlar, hem destek veriyorlar. Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu güzel adanın yarınlarını da düşünüyoruz. Mesela Anadolu'dan getirdiğimiz su, adanın iklimine ve geleceğine çok önemli katkı sağlayacaktır.

Kıbrıs Türkü'nün refah seviyesini her geçen gün daha da yukarı çıkaracak projeleri hayata geçiriyoruz.

Yavuz çıkarma plajı barış harekatının ilk deniz çıkarmasının yapıldığı yerdir. Bu tarihi zaferin anısına dikilen anıt ve müze gemi, Kıbrıs Türkü'nün varoluş ve özgürlük mücadelesinin, Kıbrıs'a yeniden gelen barış ve huzurun nişanesi olmuştur. Anıtın yıpranan betonarmesi güçlendirilmiştir.

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesi

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu açılışını gerçekleştiriyoruz. Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Projesi, Lefkoşa'nın trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacaktır. 

KKTC Veri Merkezi temel atma töreni 

Bilgi ve teknoloji çağında veri ve verinin üretimi, korunması en önemli faktörlerden biri haline gelmiştir. Dijital dönüşüme en iyi şekilde uyum sağlamak yönünde önemli mesafeler katettik. KKTC'nin dijital altyapısının güçlendirilmesi için de gayret gösteriyoruz. Bugün temelini atacağımız veri merkezi, e-Devlet projesinin en önemli ayağını oluşturuyor. Bu çalışmalarda öncü rolü oynayan Dijital Dönüşüm Ofisimize teşekkür ediyorum.