Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen büyük Türkiye buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen büyük Türkiye buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği maaş zammı konusuna ilişkin, "3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan konuşmasında, "Memur-Sen davamıza omuz veriyor. Memur-Sen her zaman onurlu, dik bir duruş sergilemiştir. Memur-Sen demokrasiye yaptığı katkuların yanı sıra toplu iş sözleşmelerine de yön veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Bay Kemal tehdit ediyor Öğretmenleri, subayları, polisleri, tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşimiz varsa hepsini tehdit ediyor. Ama bilmiyor ki benim memur kardeşlerim kamu görevlilerim bunlara pabuç bırakmayacak. Kardeşlerim tüm bunlar ve çok daha fazlası daha 25 yıl öncesine kadar ülkemizin gerçekleriydi. 

Son 19 yılda her başarının gerisinde çok ciddi bir emek gayret sabır strateji ve alın teri vardır. Her eser proje ve demokratik reform için çetin mücadeleler verdik. Çanakkale'de son tabliyenin vidalarını sıktık. Şimdi bu köprüden 6 dakikada karşıdan karşıya geçeceğiz. Bu nasıl yapıldı? Söyleyeyim... Burası 2 milyar 400 milyon avroya çıkmış olan bir köprüdür. 

Mafya siyasetine yer yok 

Sizlerin aracılığıyla Türkiye'de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır. tehdit dilini öznesi haline getirenlerin bu ülkenin polisini öğretmenini rahatsız etmesine izin vermeyiz. Kimse biz bu makamdayken sizin kılınıza dokunamaz. 

(1915 Çanakkale Köprüsü) Karadan karaya 4 bin 200 metre uzunluğundaki devasa köprünün, inşallah 18 Mart'a ulaşmadan açılışını yapacağız. Tekstil kağıtlarıyla okuyorduk. Kırtasiyeci dükkanından kitap alamazdık. Geldik dedik ki biz sıralarımızın üzerine kitaplarını koyacağız ve yavrularımız ücretsiz olarak okullarını okuyacaklar.

Jakobenlerin direnciyle karşılaştık 

Devletin içine çöreklenmiş, millete tepeden bakan, milli iradeyi hiçe sayan jakobenlerin direnciyle hep karşılaştık. Biz 'AKM'yi yıkacak, yeniden muhteşem bir opera binası olarak burayı yapacağız' dedik. Yaptık mı? Yaptık. Taksim camisini yaptık mı? Yaptık. Bizim işimiz yapmak bunların işi yıkmak. Ekonomiyi bir avuç elite rağmen büyüyüttük. Biz geldiğimizde yüzde 20 yerliydik şimdi yüzde 80 yerliyiz. Hem içerde hem sınırımızın dışında. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Savunma sanayimizin bizi kendilerine bağımlı bırakmak isteyen küresel çetelere rağmen devler ligine taşıdık. 

Asgari ücret ve 3600 ek gösterge mesajı 

Bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Memur-Sen'in gayretinin şahidiyiz. Bunu sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu görüyoruz. Bundan sonra Memur-Sen'le işbirliği halinde kamu görevlilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam edeceğiz.