Cumhurbaşkanı Erdoğan: İktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli ve Afgan sığınmacılar için, "İktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar. Suriyeli ve Afgan sığınmacılar hakkında çarpıcı ifadeler kullanan Erdoğan, KKTC ziyareti ve Avrupa hakkında da önemli mesajlar verdi. İşte satır başları...

- "(Kıbrıs'ta) Bir meydan okuma yapıyoruz; Güney'e diyoruz ki 'İsterseniz size de buradan su verebiliriz. Bunun adını da Barış Pınarı koyarız.' İsteyemediler."

- "(Maraş açılımı) Ada'daki iki halkın da yararına olacak bu girişimin kara propagandaya malzeme yapılması nafiledir."

- "(Kıbrıs) Müzakerelerin iki toplum arasında değil, iki devlet arasında yürütülmesinin zamanı gelmiştir. Bunun için üçüncü kişileri aramıza sokmamakta kararlıyız."

- "Kıbrıs Türkü'nün müktesep hakları garanti altına alınmadan başlayacak yeni bir müzakere süreci başarısız olmaya mahkumdur. Zaman kaybından başka hiçbir anlamı yoktur."

- "Biz olumlu bir cevap vermediğimiz sürece Güney Kıbrıs'ın NATO'ya girmesi mümkün değildir."

- "KKTC tarafından Oğuzhan Bey davet edildiği gibi Temel Bey de davet edildi ama maalesef gelmedi. CHP ve İYİ Parti genel başkanları da davet edildi, onlar da gelmedi."

- "Mültecilerle ilgili konuda Dışişleri Bakanlığı'mız özellikle Afganistan üst yönetimiyle bu konuları masaya yatırıyor. Onların da devreye girmesini istiyoruz."

- "(Suriyeli sığınmacılar) Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız."