Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması: En ideal aday tespitlerini yaparak zaferle çıkacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçimler hakkında konuşan Erdoğan, "En doğru adaylar tercih edilecek. En ideal aday tespitlerini yaparak zaferle çıkacağız." dedi. Ayrıca Putin'in Türkiye gelme tarihinin henüz belli olmadığını ifade eden Erdoğan, "Görüşmeleri yapıyorlar, görüşmeler çerçevesinde Ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması: En ideal aday tespitlerini yaparak zaferle çıkacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

YEREL SEÇİM 

Yerel seçimlerle ilgili olarak gerekli bütün alt yapı çalışmaları devam ediyor. Başta şahsım olmak üzere bütün MKYK, MYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız Türkiye genelinde hazırlanan programa göre görevlerine başladılar. Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Hedefimiz en ideal aday tespiti ile seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak.

PUTİN İLE GÖRÜŞME

Henüz tarih netleşmedi. Görüşmeleri yapıyorlar, görüşmeler çerçevesinde Ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek.

Biliyorsunuz biz bu konuda Rusya ile aynı çizgideyiz. Yani Rusya'dan Karadeniz koridorundan gelecek tahılların bizde una çevrilmesi ve buradan un olarak fakir Afrika ülkelerine, az gelişmiş ülkelere de bunların naklini yapacağız. Hatta hatta şu anda bile biz gıda tarım hayvancılık bakanlığımız olarak o adımları atmaya, fakir ülkelere de bu desteğimizi yapmaya devam edeceğiz.

Tabi Fransa'nın bu yaptığı iş ilk değil. Geçmişte Cezayir'de Ruanda'da yaptığı uygulamalar, bütün bunlar dünyanın artık bütün kayıtlarında mevcut. Bunu hele hele Afrikalılar çok iyi biliyor.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARI

Ben bu atamadan çok çok mutlu oldum. Hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz yargıda falan bu atamalar çok var. Ama şimdi ilk defa silahlı kuvvetlerde böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzelliktir. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunların devamı gelecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması: En ideal aday tespitlerini yaparak zaferle çıkacağız. - Resim : 3
Erdoğan, daha sonra basın mensuplarına dondurma ikram etti