Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim talimatı: "Karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız"

Yerel seçim hazırlıkları sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yerel seçim talimatı geldi. Erdoğan, kurmaylarına aday profili konusunda talimat vererek, "Düzgün, temiz, milletin sevdiği ve saydığı adaylar belirleyelim" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgede karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız" diyerek değişimin de sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim talimatı: "Karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız"

Yerel seçimler için aday belirleme yarışı sürerken, siyasi partiler hazırlıklarını hızlandırdı. Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önceki gün toplanan MYK'nın ana gündem maddesi yerel seçimler oldu.

TALİMAT GELDİ: "MİLLETİN SEVDİĞİ ADAYLARI BELİRLEYELİM"

Sabah'ınb haberine göre Erdoğan, kurmaylarına aday profili konusunda talimat vererek, "Düzgün, temiz, milletin sevdiği ve saydığı adaylar belirleyelim. Gidecekler olacaktır mutlaka ama onlara da vefasızlık yapmak istemeyiz, yapmayız. Ama sonuçta gitmesi gerektiği için gidecektir. Bölgede karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız. Kırmadan, dökmeden, vefasızlık etmeden yollarımızı ayıracağız. Kendi içinizde kavga etmeyin. Süreci birlik beraberlik içinde yürütün. AK Parti'yle yolu kesişen herkesi davamıza sonuna kadar sahip çıkması için seferber edelim" dedi.

6 BİN 575 ADAY BAŞVURU YAPTI

9 Kasım'da başlayıp 2 Kasım'da sona eren aday adaylığı başvurularının ardından temayül yoklamalarını gerçekleştiren AK Parti'de bugüne kadar 6 bin 575 aday adayı başvuru yaptı.

ÜST KOMİSYON KURULACAK

AK Parti, önümüzdeki günlerde kesin aday listeleri için Erdoğan başkanlığında üst komisyon kuracak. Erdoğan'ın aralık ayından itibaren il gezilerine başlayacağı, bunun için de bir planlama yapıldığı öğrenildi.