Koltuk krizi yaşandı deniliyordu Karamollaoğlu işin aslını açıkladı

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinde yaşanan uzak oturma görüntülerine ilişkin ilk kez konuştu. Karamollaoğlu, basına 'koltuk krizi' şeklinde yansıtılan görüntüler için 'konu abartıldı' ifadelerini kullandı.

Koltuk krizi yaşandı deniliyordu Karamollaoğlu işin aslını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Külliye'de dün gerçekleştirdiği görüşmedeki oturma düzeni bazı basın organlarında 'koltuk krizi' şeklinde okundu. Ancak durumun hiç de öyle olmadığı Karamolloğlu tarafından yapılan açıklama sonrası anlaşıldı.

"Böyle mi geçeyim?"

Erdoğan, elini sıktığı Karamollaoğlu'nu yanındaki tekli koltuk yerine biraz daha uzakta bulunan üçlü koltuğa yönlendirdi. Yayınlanan videoda Saadet Partisi liderinin "Böyle mi geçeyim?" diye sorduğu duyuldu.

 "PCR testi yaptırmayınca 'Biraz mesafeli oturalım' dedi. 

Gazete Duvar'ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, oturma düzenine ilişkin, "Bu bana göre abartıldı. Sayın Cumhurbaşkanı üst üste iki kez öğle yemeği için davet etmişti. Ben öğlen yemek yemiyorum. "Beni mazur görsün" dedim. Aslında onu kabul etmek lazımdı. Belki biraz ayıp oldu kabul etmemek. Bir de ben aşı oldum ama cumhurbaşkanlığına giderken PCR testi yaptırmadım. PCR testi yaptırmayınca da, -anlaşılan orada sıkıntı oluyor- cumhurbaşkanı kendi ifadesiyle, 'Biraz mesafeli oturalım' dedi. O kadar." ifadelerini kullandı.

"Misafir, ev sahibinin istediği yerde oturur'' 

"Oturma düzeni sizde rahatsızlık yarattı mı?" sorusu da sorulan Karamollaoğlu şu yanıtı verdi:

"Hayır, hayır. Kendisi doğrudan doğruya bu ifadeyi kullandı. PCR testi de yaptırmadığımız için 'Biraz mesafeli oturalım' dedi. Bizde ev sahibine tabii olunur. Misafir, ev sahibinin istediği yere oturur. Bunu herkes farklı yorumlayabilir. Ben farklı yorumlamadım. Cumhurbaşkanı'yla birçok konuyu konuştuk. Her konuyu konuştuk diyemem ama birçok yerde anlaşmamakta anlaştık."