Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Şehir Hastanesi açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde Türkiye'nin büyük hedeflerine odaklandığını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin artık gelişmiş ülkelerle rekabet etmek değil, onların seviyesini aşmayı hedeflediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Şehir Hastanesi açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Antalya Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’’ne katıldı. Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha büyük hedeflere yöneldik. Artık amacımız gelişmiş ülkelere yetişmek değil onların en ön sıralarındaki yerimizi almaktır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli açıklamalar;
Sevgili Antalyalılar sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Antalya Şehir Hastanesi ile bağlantı yollarının ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hastanemizde görev yapacak personele kolaylıklar diliyorum. Hastanemizde dertlerine derman arayacak vatandaşlarımıza şimdiden Allah'tan şifa diliyorum.

Altyapısı, sistemi ve insan kaynağıyla yaptığımız reformlarla huzurlu ve güvenli bir ülkede yaşıyoruz. Sağlıkta eski Türkiye manzaralarını, yaşı 35-40'ın üzerinde olanlar iyi bilir. Hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımızı hatırlayın. Doktoru bulmanın ayrı, ilacı temin etmenin ayrı zor olduğu çarpık sistemi hatırlayın. Sistemi kökten değiştirmek için çok çalıştık. Nereden nereye.

Bu modelle pek çok farklı teşhis ve tedavi birimin birleştiren bir sistem kurduk. Vatandaşımızın şehrin bir ucundan bir ucuna gitmesini önledik. Eksiklikler, aksaklıklar ortaya çıkabilir, serzenişlerin farkındayız. İnşallah bunları da en kısa sürede tamamlayacağız. Şehir hastanelerini milletimizle buluşturmaya devam etmekte kararlıyız. Türkiye hemen tüm branşlarda dünyanın önemli sağlık merkezlerinden biri haline geldi.

'BUNLAR YALAN İFADELER'

Tabelalarda "Herkesin Başkanı" ifadesi, kusura bakmayın bunlar yalan ifadeler, dürüst olmayan ifadeler. Ne yaptı Antalya'da? Bunlar yalan ifadeler, çarpık ifadeler. Antalya bir turizm kenti. Ama bu turizm kentinde doğru düzgün havalimanımız, terminalimiz var mıydı? Hayatlarında ülkeye eser kazandırmamış olanların bu tür yatırımları değersizleştirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Hayırlı projeleri takdir etmek kimseyi küçültmez.

Hastanelerle ilgili rahmetli Savaş Ay'ın programlarını izlemişsinizdir. Açılışını yaptığımız bu muhteşem şehir hastanemizin, sadece Antalya'nın değil, buraya gümbür gümbür turistler tedaviye gelecektir. Hayırlı olsun diyorum. 

Türkiye bir turizm kenti, doğru dürüst havaalanımız var mıydı, terminal binalarımız, pistlerimiz var mıydı? Hayatında milletimize hizmet etmemiş olanların bunları değersizleştirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bunları takdir etmek kimseyi küçültmez. Türkiye 60 milyon turiste yürüyorsa, bu atılan adımların neticesidir. Bizim hastanelerimiz kadar modern, okullarımız kadar yeni, yollarımız kadar konforlu eserleri dünyada zor bulursunuz. Hastanelerle ilgili herhalde, rahmetli Savaş Ay'ın programlarını izlemişsinizdir.

Gelişmiş ülkelerin 50 yıl, 100 yıl, 150 yıl önce tamamladığı altyapıyı biz son çeyrekte kurarak onlarla rekabet edebilir hale geldik. Küresel krizlere rağmen ülkemizin rekor büyümeyle yoluna devam etmesi bunun göstergesidir. Artık amacımız gelişmiş ülkelere yetişmek değil, onların en ön sıralarındaki yerini almaktır. Gençlerimize her alanda iftihar edebileceğimiz bir ülke bırakmak istiyoruz. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bu duygularla açılışını yaptığımız bu muhteşem hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum.