Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda ASKON Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında faiz ve enflasyona ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan Kılıçdaroğu'na da seslendi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda ASKON Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Faiz sebeptir enflasyon neticedir" mesajını tekrar ederek, teknik bir hakikat ve mutlaka olması gereken bir durumu ifade ettiklerini söyledi.

Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için "Kamu görevlilerini tehdit etmeyi, kamu kurumlarını basmayı, bir çeşit siyasi eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Hamdolsun bütçe tarafında herhangi bir sıkıntımız yok, hatta öngörülenden daha iyi gerçekleşmelerle yılı kapatıyoruz.

Yılbaşından itibaren hem firmalarımızın hem de vatandaşlarımızın kendi paramıza dönüşü daha da hızlandıracaklarının işaretlerini görüyoruz.

Biz kendi paramızı ölçü olarak almadığımız sürece her zaman batmaya mahkumuz. Biz Türk lirası ile hareket edeceğiz.

Döviz kurunda yurt içi talepten kaynaklanan ani, sert ve rasyonel temeli olmayan iniş çıkışlar yaşanmasını engelleyecek tedbirleri aldık, alıyoruz.

Türkiye yıllardır gelişmkete olan ülkelerin hemen hepsine uygulanan oyunlara karşı kendisini hem dışarda hem içerde güvence altına alacak maddi imkanlara kavuşmuştur. 

Kurdaki dalgalanmanın cazibesine kapılanlar nasıl bunun acı faturasıyla yüzleştiyse aşırı fiyat artışına tevessül edenlerin durumu da farklı olmayacaktır.

Kurun bugünlerdeki hareketi geçicidir.