Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'deki taciz skandallarına ilişkin flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. CHP'deki taciz ve tecavüz olayları sorulan Erdoğan şu sözlerle yanıt verdi.

Ayasofya Camii'nde kıldığı Cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP li yerel yönetimlerde yaşanan taciz ve tecavüz vakaları ortaya çıktı. Maltepe ile Ümraniye'den sonra Esenler ve Avcılar'da taciz skandalı ortaya çıktı. Bu olaylara yorumunuz ne olur?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

Başından itibaren temiz, ahlaki belediyecilik lafları söyleyen bu zat, tabanına seçtiği elemanlarına sahip olamadığının çok açık net uygulamasını koymuş vaziyettedir. Hatta daha ileri gidiyorum. Şu anda İstanbul il başkanlığını yürüten bayan biliyorsunuz çok ciddi bir cezai durumla karşı karşıyadır. Ve istinaftadır, buradan ne çıkacağı belli değildir.

Şu çok açık net ortadadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir defa şirazesi kaybolmuştur. Şirazeden çıkmış bir siyaset anlayışıyla CHP istikametini kaybetmiştir. Bu istikameti toparlaması da bu saatten sonra artık çok çok zordur. Biliyorsunuz, terör örgütleriyle dirsek dirseğe kol kola yürüyen Ankara'dan İstanbul'a bir CHP ile bu dönemde tanıştık. Ve Millet İttifakı adı altında ne bulursa yanına alıp burayla bir şeyler oluşturmaya gayret eden CHP, bundan sonraki süreçte de inanıyorum kendisini toparlamayacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olurum

Uğur bey ile bizzat ben de görüştüm. Sadece Çin değil, Rusya ile de görüşmeler var. Konuyla ilgili olarak aşı olmam konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil. Çünkü burada sağlık söz konusudur. Sağlığın söz konusu olduğu yerde biz de sağlığımızı korumak için ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. Hele hele Kovid-19 noktasında ülkemizde tüm vatandaşlarımıza örnek olma noktasından bir defa böyle bir adımı atmamız gerekiyor. Temennimiz bir anca bu tedavi yollarıyla vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmaktır.

"Hesap sorulması lazım"

(CHP Genel Başkanı) Bu ülkede Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanlığı makamına nasıl konuşulur nasıl oraya mesajlar verilir öğrenmesi lazım.

(Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları) Şu anda Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan bir kişi olarak her şeyden önce eleştiri değil hakaret seviyesine çıkan ifadeleriyle hukuk içerisinde tabii ki bu kişiye gerekli hesap sorulmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisinin bir defa şirazesi kaybolmuştur. Şirazeden çıkmış bir siyaset anlayışıyla CHP istikametini kaybetmiştir. Bu istikameti toparlaması da bu saatten sonra artık çok çok zordur.

Marsilya'yı Ermenistan'a verin

Macron ile Fransa çok çok tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Temennim odur ki bir an önce Macron belasından Fransa kurtulsun.

İlham Aliyev'in Fransızlara bir tavsiyesi oldu: Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler. Ben de aynı tavsiyede bulunuyorum. Kaldı ki, bu topraklar Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarıdır ve 28 yıldır işgal altında.

İşgal altında olduğunu ABD ve Rusya da kabul ediyor. Fransa da kabul ediyordu ama değiştiler. Azeri kardeşlerimiz kendi göbeğini kendisi kesti. Ben de Azerbaycan'daki törenlere katılacağım.