Erdoğan'dan kritik açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque ile görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki görüşmede, Türkiye ile Kolombiya arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilirken, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Görüşmede ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya Devlet Başkanı Duque ile ikili görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan kritik açıklamalar! - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"İmzaladığımız ortak bildiriyle ülkelerimiz arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükselttik. Kolombiya, Latin Amerika'daki en büyük ikinci ticari ortağımızdır. Kolombiya ayrıca geçen sene ihracatımızı en çok artırdığımız ülkelerden biri oldu. Ticaret hacmimizi en kısa sürede 5 milyar dolara ulaştırmaktır.

"177 bin Kolombiyalı öğrenciye eğitim hakkı sağladık"

THY, Bogota hattında her gün sefer düzenliyor. Kolombiya ile ilişkilerimizi geliştirme konusunda karşılıklı çalışıyoruz. Bilhassa göç konusunda etkilenen 2 ülke olarak önem veriyoruz. Türkiye, bursları kapsamında 177 bin Kolombiyalı öğrenciye eğitim hakkı sağladık. Kolombiya'da 29 Mayıs'ta ilk turu gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum."

"Türkiye’nin NATO’da önemli bir vazifesi var"

Kolombiya Cumhurbaşkanı: 3 tane terörist organizasyonunu yerle bir ettik, terörist yapılarını dağıttık. Sizinle burada güvenlik konusundaki iş birliğimiz çok önemli. Çünkü Türkiye’nin bu konuda NATO’da önemli bir vazifesi var, NATO’daki mevcudiyeti çok önemli.