Erdoğan Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreninde konuştu: "TSK milletin ordusu haline gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargâh Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Erdoğan: "FETÖ'cülerin adeta kapalı bir devre haline dönüştürdükleri TSK'yı tüm evlatlarımızın erişimine açtık. Böylece TSK, gerçek anlamda milletin ordusu haline gelmiştir" dedi.

Erdoğan Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreninde konuştu: "TSK milletin ordusu haline gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Dünden bugüne sürekli gelişerek başarılı bir çizgide ilerleyen Milli Savunma Üniversitemizin yönetimini tebrik ediyorum.

Bilindiği gibi profesyonel askeri eğitim ve öğretim kurumlarımız tarihin en rezil, en alçak ihanet şebekesi tarafından ele geçirilmişti. FETÖ'cü alçakların 15 Temmuz'da ordudan gasp ettikleri silahları milletimize yöneltmesinin ardından diğer alanlarla askeri personel yetiştirme sistemimizi değiştirdik.

Evvela tüm askeri eğitim-öğretim kurumlarımızı tek çatı altında topladık. Bu ortak bünyede hem dünyadaki örneklerine hem günümüz ihtiyaçlarına uygun, maziden atiye uzanan birikimi yansıtan ve aynı zamanda modern bir eğitim-öğretim sistemi oluşturduk.

Birileri Türk Silahları Kuvvetleri'nin uzun süre kendisini toparlayamayacağı konusunda ellerini ovuştururken, biz hızla yeni eğitim-öğretim sistemimizi devreye aldık. Bugüne kadar mezun ettiğimiz binlerce subay ve astsubayla tüm kuvvetlerimizin personel eksiklerini önemli ölçüde tamamlayarak hevesleri bir kez daha kursakta bıraktık.

Gerçi kahraman ordumuz personel eksiğine rağmen yürüttüğü sınırötesi harekatlarıyla dimdik ayakta durduğunu herkese ispatlamıştır. Önce vesayetçilerin ardından FETÖ'cülerin adeta kapalı bir devre haline dönüştürdükleri TSK'yı tüm evlatlarımızın erişimine açtık. Böylece TSK, gerçek anlamda milletin ordusu haline gelmiştir.