Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOGG siparişi veren ilk devlet başkanını açıkladı! "Putin'i dün aradım, bugün tahıl koridorunu açtılar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuk olduğu canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İlk TOGG’u kendisinin alacağını belirten Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de 2 tane TOGG almak istediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizinin nasıl aşıldığını anlatarak, "Putin'i dün aradım, bugün 12'den itibaren tahıl koridorunu açtılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOGG siparişi veren ilk devlet başkanını açıkladı! "Putin'i dün aradım, bugün tahıl koridorunu açtılar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fatih Sondaj Gemisi'nin Çaycuma-1'de arama çalışmalarına başladığını belirten Erdoğan, "İnşallah bir müjde bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizinin nasıl aşıldığını anlatan Erdoğan, "Sağolsun şu ana kadar ne Putin ne Zelenski'den olumsuz yaklaşım almadım. Talepleri oldu, elimizden geldiğince olumlu cevap verdik. Bizim yaklaşımlarımız karşısında ters yaklaşmadılar" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aHaber ve atv ortak yayındaki açıklamalarından satır başları:

 TOGG, rekabetçi olacak”

Her şeyden önce orası fabrika değil mi? Birileri diyordu ya 'Fabrika nerede?' diye. Togg'daki tüm mühendis, işçi ve teknisyenle 1300 kişi fotoğraf çektirdik. Ardından fabrikayı gezdik. Fabrikada her şey robotik. Tabandan tepeye, tüm kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor. İnsan bunu görünce iftihar ediyor. Rabbim bize nasip etti. Fiyatı şimdiden başladılar sormaya. Aceleci olmayalım. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Babayiğitler sıradan oturan adamlar değil, saygın iş adamları. Oturup değerlendirme yapacağız. Mart ayında fiyat tespiti yapacağız. Bir elektrikli araç var. Bunu teşvik etmek sevdirmek bizim için maharet olacak. Temmuz 2022 ile ÖTV indirimi yapılmıştı. Yeni vergi düzenlemesiyle elektrikli araç için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi.

 “2. teklif Aliyev’den geldi”

“Araç olduğu yerde direksiyonu sonuna kadar kırıyorsun, olduğu yerde dönüyor. Döndüğünün farkında değilsin” diyen Erdoğan, “7 ayrı üretim olacak burada. Sadece otomobil değil renk seçeneği de var. Arkadaşlarımız işlerine iyi çalıştılar. Yeşilin olmadığı çeşit olamaz. Eşim kırmızı dedi, kırmızı da karar kıldık. 2.teklif Aliyev'den geldi, '2 araba istiyorum' dedi. Birini ben kullanacağım dedi, birini de daireye dedi. Bugün telefon görüşmemizde onu hatırlattı” dedi.

 Kılıçdaroğlu’na TOGG tepkisi: “Bu zatı muhatap almaktan utandım”

Bu zatı muhatap almaktan utandım. Onda utanma yok. Ortağı da öyle. İşte otomobil. Muhalif liderlerden katılan vardı. Ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan olanlar da vardı. Onlarda takdir ettiler. Eser ortada. Üretilen otomobil de ortada. Sen bu eseri görmüyorsun. Allah'ın hükmü tecelli ediyor. 'Biz üretemezsiniz demedik, satamazsınız' dedik diye başladılar şimdi. Buna cevabımız var ama vaktimiz yok. 'Bir tane fabrikanız var mı?' diyor. Eline diline dursun. Bu kadar fabrikalar açtık, hastaneler açtık. Kendisi SSK'da genel müdürken ölüleri rehin aldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOGG siparişi veren ilk devlet başkanını açıkladı! "Putin'i dün aradım, bugün tahıl koridorunu açtılar" - Resim : 1

"Putin'i dün aradım; bugün saat 12'de koridoru açtılar"

Her ikisiyle de arzu ettiğimiz anda 24 saati bulmadan görüşüyoruz. Gerek Zelenskiy ile gerek Putin ile görüşüyoruz. Sağ olsun ne Sayın Putin'den ne de Sayın Zelenskiy'den olumsuz bir yaklaşım almadım. Tabi bizden talepleri oldu. Elimizden geldiğince cevap verdik. Sayın Putin baktım kimle görüşüyorsa alehinde konuşuyor. Ben de dedim ki 'Yanlış yapıyorsunuz.' Siz bir lider olarak size saldırılsa eyvallah eder misiniz? Rusya'nın başı olacaksınız, her türlü imkana sahipsiniz. Kalkıp böyle saldırılara da evet diyeceksiniz bu mümkün değil. O bu yaklaşımlarını gördüğü için, birileri vasıtasıyla kabul etmiyor tahıl koridorunu. Ama ben dün aradım, bugün saat 12'de koridoru açtılar. Bugün Zelenskiy ile de bir görüşme gerçekleştirdik. İstanbul'daki merkezden sevkıyatı takip edeceğiz.

"Uzun zamandır enerji merkezi olma konusunda adım atıyoruz"

Gaz merkezi ile ilgili Putin ile yaptığımız görüşme sonrası kapsamlı bir çalışmayı bakanlığımız yapıyor. En yakın merkez olarak Trakya bölgesi görünüyor. Oradan çıkış ve oradan Avrupa'ya dağıtımını yapmak mümkün olacak. Tabi bunlar ilk tespitler. Biz zaten uzun zamandır enerji merkezi olma konusunda adım atıyoruz. Bu son Azerbaycan'a gidişimde de Sayın Aliyev ile de görüştük. Oradan da alacağız. Depolama tesislerimizi kuracağız.

"Millet İttifakı'nın ömrü uzun değil"

Bunlar Millet İttifakı diyerek millete ihanet ediyorlar. Aslında onlar illet ya da zillet. Zillet ittifakı yakında dağılacak, ömrü uzun değil. Renkleri farklı. Seçim meydanlarında birinin söylediğini öbürü reddedecek. Cumhur ittifakı olarak bizim öyle bir derdimiz yok. Bütün köy ve ilçeleri Sayın Bahçeli ve ekibi dolaşıyor. Biz, illerimizde mitingler yapmaya devam ediyoruz. Cumartesi Gaziantep'te açılış yapacak kadın ve gençlerle program yapacağız. Bunlar tamamen ahlaksızlığın, kanun tanımazlığın en net güzel örnekleridir. Bay Kemal bunları savunuyor. Adalet Bakanlığı bunlarla ilgili tahkikatı yapıyor. Süratle bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekir. Bunun adı çamur siyasetidir. Bağımsız mahkemeler olduğunu CHP'lilere de öğreteceğiz.

"Yine kaçacaklar"

Bay Kemal, Bu ara başörtülü bayanları alıp rozet takıyor. Seçimlerde başörtülü aday da çıkarırsa şaşmayın. Mecbur bunu yapacak. Bizim mücadelemiz, 'Cahil kalmak istemiyoruz' diyen evladımızın kaliteli eğitime kavuşmasıydı. Gel anayasa değişikliği yapalım. Ama gelemezler. Yine kaçacaklar. Arkadaşlara 'Gidin ziyaret edin neticeyi bildirin, karar verelim' dedik. Başörtüsü meselesinde engellemek istedikleri kızlarımız hoca olarak dönüyorlar.

"Tayfun testi, Yunanistan'ı çıldırttı"

Son uzun menzilli füze testimiz savunma sanayiimizin geldiği noktayı göstermede çok önemli. Son yaptığımız Tayfun testidir. Tayfun testi Yunanistan'ı çıldırttı. Devam eden süreçte mesafesini artıracaklar. Cenk ve Gezgin füzeleri gibi nicelerinin müjdelerini vereceğiz. Biz savunma sanayiini engellemelere rağmen bu noktaya getirdik. 2023'de milli muharip uçak İnşallah hangardan çıkacak. Denizlerdeki gücümüzü perçinleyecek fırkateynimizin ilkini hizmete alacağız. Yunanistan'ın aklını başına alması lazım. Tahrik ve provokasyonlarla bir yere varamayacaklarını öğrenmeleri lazım."

"Sağlıklı ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz"

Güçlendirilmiş Parlamenter Demokrasi diyorlar. Koalisyon hükümetler döneminde istikrar var mıydı, yoktu. Biz başkanlık sistemine ne zaman geçtik, Türkiye'ye istikrar geldi. Sağlıklı ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme. Şu anda en büyük büyüme dönemini yaşıyor. Önümüze enflasyonu çıkarıyorlar. Faizi tek haneli rakamlara doğru çekiyoruz. Yatırımda kamu bankalarımız teşvik edici olacaklar. İstihdam da ciddi sıçramayı yakaladık. İstihdamla üretim artacak.

İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nin tarihi uzatıldı

"7 Kasım'da sona erecek arsa ve iş yeri başvurularımızın süresini inşallah 15 Kasım'a kadar uzatıyoruz."

Asgari ücret ve EYT açıklaması

Vedat Bey ekibiyle beraber çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl açıklandığı aylar olacak. Ücret politikalarımızı da açıklayacağız. Asgari ücretin tespiti de olacak.2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız.