Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu: Türkiye Yüzyılı'nın inşasında en çok siz gençlere güveniyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Gençlere önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz her yerde her vakit attığımız adımları gençlerimizle planladık, hayata geçirdik. Sıradan bir gençlik değil attığı adımı bilen, istikametini bilen, yol onun varlık onun gerisi hep angarya, yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya diyen bir gençlik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu: Türkiye Yüzyılı'nın inşasında en çok siz gençlere güveniyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu.

 Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"TÜGVA ülkemizin en büyük gençlik hareketirir. gençlerimizin hayatlarının her alanında verilen hizmetlerini takdir ediyorum.

Türkiye'nin en kıymetli hazinesi olan gençlerin bir kısmını küresel güç baronların emperyalist hazzına kurban verdiğimiz acısı hala içimizdedir. TÜGVA tüm insanlığın hayrına çalışmalar yürütecek bilince sahip olmak için verdiğimiz mücadelenin en önemli kurumsal markalarından biri haline gelmiştir.

Bu çatı altında yürütülen mücadeleden rahatsız olanlar yalan ve iftira çıtasını yükseltiyor.

Ülkenin gençlerini terör örgütleri, fikri ve cinsi sapkınlık akımları üzerinden heba edemeyenler TÜGVA'ya saldırıyor.

TÜGVA tüm insanlığın hayrına çalışmalar yürütecek bilince sahip olmak için verdiğimiz mücadelenin en önemli kurumsal markalarından biri haline gelmiştir. Sizler bilimden sanata spordan teknolojiye kadar ne aradığınızı bildiğiniz için değerlisiniz.

Sizler ne aradığınızı bildiğiniz için değerlisiniz. Gençler, aradığımız şey, Hz. Adem Aleyhüsselatı vesselamdan bugüne tüm birikimdir. Aradığımız şey peygamber efendimizden bugüne İslam medeniyetinin inanç, ilam menbaından süzülüp gelen tüm hazinelerimizdir. Milletimizin Malazgirt'ten bugüne coğrafyamıza bilek gücü ve gönül enginliğiyle ilmik ilmik dokuduğu tüm değerlerimizdir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu: Türkiye Yüzyılı'nın inşasında en çok siz gençlere güveniyoruz - Resim : 1

"Her vakit attığımız adımları gençlerimizle planladık"

Biz her yerde her vakit attığımız adımları gençlerimizle planladık, hayata geçirdik. Sıradan bir gençlik değil attığı adımı bilen, istikametini bilen, yol onun varlık onun gerisi hep angarya, yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya diyen bir gençlik. İktidarlarımız boyunca yaptığımız her faaliyetinin odağında gençlerimiz var. Bugün de gençlerimizle birlikte yol yürümeye devam ediyoruz. Gittiğimiz her ilde gençlerimizle biraraya gelmeye önem veriyoruz. Sizlerin enerjisi gücümüze güç katıyor.

"İyi ki sizler gibi milletimizin aydınlık geleceğini temsil eden fidanlara sahibiz"

Gençler ben size inanıyorum, güveniyorum. Sizin ufkunuz vizyonumuzu genişletiyor. Sizlerin sadakat ve samimiyeti saflarımızı sıklaştırıyor. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarına sahibiz. İyi ki sizler gibi milletimizin aydınlık geleceğini temsil eden fidanlara sahibiz. Varsa eğer birileri oldukları gibi görecekleri de vardır. Siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik olarak kendi iradesini ortaya koyan, hedeflerine yürüyen Türkiye fotoğrafı şekillendikçe yeni durumlarla karşılaşıyoruz. Bu tarihi süreçte yaşadığımız her hadise karşımızdakilerin gerçek yüzünü ortaya koymaya başladı.

"Yasin Börü gibi yavrularımızı Diyarbakır'da katledenleri biliyoruz"

Yasin Börü'nün katillerinin nerede olduğunu biliyoruz. Yasin Börü gibi yavrularımızı, maalesef Diyarakır'da katledenleri biliyoruz. Onların kurtuluşu için can simidi atan Bay Kemal'i de biliyoruz, onun yandaşlarını da biliyoruz, ama bunlara asla prim vermeyeceğiz.

"Türkiye Yüzyılı'nın inşaasında gençlere güveniyoruz"

Nasıl hep birlikte Türkiye isek, nasıl hep birlikte Türk milleti isek, hep birlikte tüm mazlum ve mağdurların umuduysak, Anadolu kıtası büyüklüğünde dava taşını gediğini yine hep birlikte koymaya var mıyız? Türkiye yüzyılını kuraraken izleyeceğimiz yol haritamız medeniyet ve tarihimizin önümüze serdiği işte bu müktesebattır.

"Biz onlara gideceğiz"

Gençlerin bize gelmesini beklemeyecek, biz onlara gideceğiz. Bu salonları dolduran TÜGVA mensupları da ülkemizdeki tüm gençlerimize ulaşma kanallarından birisidir. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin, gayretinizi arttırsın. Bizim gençliğimiz Ayasofya'nın açılması, üzerimizdeki baskıların kaldırılması özlemiyle geçti. Sultanahmet'in dili olsa da konuşsa. Oradaki Dikilitaş'ın önünden hep Ayasofya'nın açılacağı günü konuştuk. Rabbim bu açılışı bize nasip etti. Bunun daha ilerisi olur mu, elbette olur.

Birileri hala ülkemizde yasakçılığın istismarını ve ticaretini yapmayı sürdürüyor. Hamdolsun Türkiye bu zihniyetin hezeyanlarını aşmış olarak çok daha büyük hedeflerin peşindedir. Kendi yaklaşımlarımızı, tekliflerimizi, icraatlarımızı milletimizin takdirine sunuyoruz. Türkiye yüzyılının inşası konusunda en çok siz gençlerimize güveniyoruz. Sizlerin de kendinize güvendiğinizi biliyoruz. Eğitim, sağlık, güvenlik, adalet, ulaştırma, enerji, sanayi, sporda kendinizi gerçekleştirebileceğiniz altyapıyı kurduk. Kökenden inanca, kılık kıyafetten her konuda yasakları kaldırdık. Dünyayı tanıyan, ülkesini tanıyan, kendine güvenen bu gençlerimize, onlara emanet edeceğimiz 2053 vizyonunu şekillendirmek için çok daha fazla gayret gerekiyor.

"Bu muhafazakar devrimcilerle 2023'ü başarıyla bitireceğiz"

Elbette her yenilik, devrim, reform türlü engellerle karşılaşacaktır. Karşımızda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben muhafazakar devrimcilerle 2023'ü evelallah başarıyla bitireceğimize inanıyorum. Gençlerimizde azmi, iradeyi, enerjiyi görüyorum. Henry Ford taşlanmıştı, Galile zindana atılmıştı, Ferrari pes etmemiş dünyanın en iyi yarış arabasını yapmıştı. Büyüme hormonu yetersizçliği sebebiyle spor yapamayacağı söylenen Messi dünyanın en iyi futbolcusu olmuştur. Bir ara duyma yetisini kaybeden Bethowen besteleriyle müzik tarihinin zirvesine yerleşmişti. Uçma deneyimleriyle alay edilen Hezarfen Galata'dan Üsküdar'a geçmişti. Fatih gemilerini karadan yürüterek İstanbul'u fethetmişti.