Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan arşiv videolarla başörtüsü yanıtı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü yasal güvence altına alma teklifi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında "Sorunun çözümünü gelin anayasa düzeyinde sağlayalım." dedi. Konuşmanın ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise "Bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan" dedi. Başörtü tartışmaları sonrası Erdoğan sosyal medya hesabından "CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü meselesiyle ilgili yaklaşımlarını şöyle kısaca bir hatırlayalım..." notuyla video paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP tarafından başörtüsü konusunda yasal güvenceye alınmasıyla ilgili Meclis'e teklif götürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında CHP'nin başörtüsü teklifine karşı yeni bir öneri sundu. Erdoğan, "Eğer dürüstsen, samimiysen bunu yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi.

Grup konuşmasının ardından Erdoğan'ın sosyal medya hesabından "CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü meselesiyle ilgili yaklaşımlarını şöyle kısaca bir hatırlayalım..." notuyla bir video paylaşıldı.