Erdoğan: Kimsenin toprağında gözümüz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Komuta ve Kurmay Eğitimi mezuniyet töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kimsenin toprağında gözümüz yok. Kardeşlerimizin çağrılarına kulak veriyoruz" dedi.

Erdoğan: Kimsenin toprağında gözümüz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 8. Dönem Karargâh Subaylığı ve 3. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Askeri alanda da yeni bir seviyeye ilerliyoruz. TSK'nın hem insan kaynağı hem eğitim kalitesi hem donanımı itibarıyla en güçlü konuma ulaşması hayati önemde.

Türkiye'nin savunma sanayi teknolojilerinde geçtiğimiz 15-20 yılda katettiği mesafe, tüm dünyanın dikkatle takip ettiği, örnek aldığı bir başarı hikayesidir. Eğer Türkiye güçlüyse, yakın uzak her yerde, zalimlerin zulmü altında inleyen her kardeşimiz için umut vardır.

Türkiye'nin güçlü duruşunun en önemli ayaklarından biri de askeri alanda verdiği mücadeleler ve kazandığı zaferlerdir. Neredeyse 40 yıl süren terörle mücadele döneminde kurulan tuzaklara ve oynanan oyunlara rağmen sergilenen dirayetli duruş, yeniden başarabileceğimizin işareti olmuştur.

Kimsenin toprağında gözümüz yok. Kardeşlerimizin çağrılarına kulak veriyoruz.

Her ne sebeple olursa olsun ülke ve millet olarak bize ağır maliyetleri olmuştur. Kalkınmada yaşadığımız gerilemenin maliyeti sadece yoksulluk olarak değil sanayiden ticarete her alanda karşımıza tıkanıklık çıkarmıştır. Büyük uğraşlar, fedakarlıklar neticesinde Türkiye bu kısır döngüyü kırmayı başarmıştır. Özgürlüğümüze vurulan prangaları parçalayıp attık. Bugün Türkiye bölgesinde ve dünyada başı dik bir şekilde kendi politikalarını uyguluyor. 

Bir kez daha bugün mezun olan subaylarımızı tebrik ediyorum.