Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Necip Fazıl Ödülleri töreninde önemli açıklamalar! "Türkiye Yüzyılı ile üstadın hayalini hayata geçiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri töreninde açıklamalarda bulundu. "'Türkiye Yüzyılı' diyerek üstadın hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kutlu davamızın ve onun taşıyıcısı olduğu üstatlarımızın yolundan yürümeyi sürdüreceğiz. Vefatının üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen bizleri aynı heyecanla bir araya getiren üstadımızı rahmetle yad ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Necip Fazıl Ödülleri töreninde önemli açıklamalar! "Türkiye Yüzyılı ile üstadın hayalini hayata geçiriyoruz"

Her yıl farklı temalarla düzenlenen Necip Fazıl ödülleri, bu yıl "Yük kimin omzunda?" temasıyla düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri töreninde açıklamalarda bulunuyor. AKM'de düzenlenen ödül törenine katılan Erdoğan, burada konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden bir tül katmanı ile sarmak isteyenler başaramayacak. Eserleri ve mücadelesiyle nesillerin ruhunu beslediği için rabbim ondan razı olsun. Zor zamanlarda dik duruş sergilemek her babayiğidin harcı değildir.

"Rüzgarı başka yerden alarak esip savuranlara bakmayın"

Siz bugün tatlı su mücahitliğine soyunanlara, rüzgarı başka yerden alarak esip savuranlara bakmayın. Bunların hiçbiri zalim karşısında konuşamaz, zulüm karşısında direnemez. Üstat işte bunu başarmış bir şahsiyet olduğu için milletimizin gönlünde bu derece güçlü yer etmiştir. Milletler dirayetli liderler ve üretken ilim, kültür, sanat insanlarına sahip oldukça yükselir.

"Üstadın ateşini yaktığı meşalenin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir"

Her hadise bize milletimizin istiklali ve istikbali uğruna neler yapabileceğini tekrar tekrar göstermiştir. Daha asırlar boyunca da üstadın ateşini yaktığı meşalenin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. 

"Necip Fazıl ödüllerinin Türkiye klasiğine dönüşmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum"

Necip Fazıl ödüllerinin bir Türkiye klasiğine dönüşmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Jüride yer alan kıymetli hocalarımız farklı dallarda 7 kıymetli ismi belirledir. Bu törende her yıl verdiğimiz ilk eser ödülleriyle genç kardeşlerimizi cesaretlendiyor, teşvik ediyoruz.

İşte ödül sahipleri

Edebiyat dünyamızın her yayınında emeği bulunduğunu bildiğim Mehmet Can Doğan kardeşimizi özellikle tebrik ediyorum. Hikaye ve roman ödülünü Ayşegül Genç hanımefendiye takdim edeceğiz. Mustafa Özel hocamızı tebrik ediyorum. Biz de bu törende her yıl verdiğimiz ilk ödülle genç kardeşlerimizi cesaretlendiriyoruz. Elif Genç ve Can Acer kardeşlerimi de aynı şekilde tebrik ediyorum. Bu iki genç yetenekten nice kıymetli eserler bekliyoruz. Durmak yok, yola devam. Kültür sanat ödülünü kardeş Azerbaycan'ın önde gelen yazarına Efendiyev'e veriyoruz. Efendiyev'in bu dostluğun ilmi alanındaki sancaktarlarından olacağına inanıyor ve tebrik ediyorum. Saygı Ödülü'nü tevcih edeceğimiz İlhami Atalay kardeşimiz mümtaz bir isimdir. Medeniyetimizin yükselişi yolunda diğer alanlarla birlikte kültürde de köprüler kurarak, üreterek eser ortaya koyan herkese şükranlarımı sunuyorum.

"'Türkiye Yüzyılı' diyerek üstadın hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz"

Şahit oldukları çalkantılar karşısında sükutu tercih eden milyonlar, üstadı davanın önemli temsilcilerinden biri olarak görüyordu. Tek parti zihniyetinin yürüttüğü dilde sadeleştirme alt üst oluşun araçlarından biriydi. Bahaneyle asırlardır benliğimize şekil veren nice kavram atılmaya çalışılıyordu. Asıl gaye ecdadın izlerini silmekti. Büyük Doğu'nun yayınının durdurulması ve dava açılarak hapisle tehdit edilmesi onu yolundan dönmeye yetmemiştir. 'Türkiye Yüzyılı' diyerek milletimizin önüne yeni bir vizyon koyarken, üstadının hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz.

"'Ayasofya bir gün açılacak' dedi; onun ideali hedefi gerçekleştirdiği gibi icra bize nasip oldu" 

Ayasofya bir gün açılacak derken hep bunu ifade etmiştir. Rabbime hamdolsun onun ideali hedefi gerçekleştiği gibi icra bize nasip oldu. Kutlu davamızın ve onun taşıyıcısı olduğu üstatlarımızın yolundan yürümeyi sürdüreceğiz. Vefatının üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen bizleri aynı heyecanla bir araya getiren üstadımızı rahmetle yad ediyoruz.