Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan asgari ücret mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretin yüzde 34 artışıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan asgari ücret mesajı

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 3. kez toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantı sonrası yaptığı açıklamada asgari ücret çalışmasının tamamlandığını belirtti.

Bakan Işıkhan net asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükseldiğini açıkladı. Böylece asgari ücrete ara zam oranı yüzde 34 oldu. Brüt asgari ücret ise 13 bin 414 liraya yükseldi.

Asgari ücrette ara zammın açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Uzlaşı ile neticelendiren işçi ve işveren temsilcilerine teşekkür eden Yılmaz şunları söyledi;

"Asgari ücret ara zammı ile birlikte yeni asgari ücret net 11 bin 402 Lira olarak belirlenmiştir. Süreci ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile neticelendiren işçi ve işveren temsilcilerimize teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nda çalışma barışını koruyacak adımlar atmaya devam edeceğiz. Yeni asgari ücret çalışanlarımıza, ailelerine ve işverenlerimize hayırlı olsun."