Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 551 milyar lira mali tedbir aldık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 551 milyar lira mali tedbir aldık

TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genel Kurul çalışmalarına katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "Toplumumuzun çeşitli kesimlerine destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz mali tedbirlerin toplam tutarı 551 milyar lirayı aşmıştır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Diktatör Franko'nun Türkiye'deki temsilcileri, Cumhurbaşkanımıza laf atmaya, çamur atmaya çalıştılar, buna cüret ettiler. Franko'nun ruhu bugün CHP'de yaşıyor, bizde değil. Recep Tayyip Erdoğan yerli ve millidir, milletin adamıdır. Yetkisini ve gücünü milletinden alır." dedi.

Oktay, 2021 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki son gün görüşmelerinde hükümet adına söz aldı.

Bütçe ve kesin hesabı, bütçenin dayanak ve hedeflerine ilişkin detayları, yürütme organını temsilen hem komisyonda hem de Genel Kurulda en şeffaf şekilde paylaştıklarını belirten Oktay, milletvekilleri tarafından yöneltilen soruları hassasiyetle cevapladıklarını söyledi.

Bütçe görüşmeleri boyunca kimi zaman defaten tekrar edilen, defaten cevap verilen, cevabı gün gibi ortada olmasına rağmen bir türlü anlaşılmak istenmeyen konularla karşılaştıklarını dile getiren Oktay, bazen Genel Kuruldaki tartışmaların Genel Kurul dışına taşındığına ve kişiselleştirildiğine de şahit olduklarını ifade etti.

Oktay, "Hatta seviyeyi de son derece düşürerek, hadsiz şekilde Cumhurbaşkanımıza, şahsıma ve bakanlarımıza karşı itibar suikastı çabalarına girişenler oldu. Ben aynı seviyede hadsiz bir dil tabii ki kullanmayacağım. Herkes kendine yakışanı yapar ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim: Diktatör Franko'nun Türkiye'deki temsilcileri, Cumhurbaşkanımıza laf atmaya, çamur atmaya çalıştılar, buna cüret ettiler. Önce şunu netleştirelim; Franko'nun ruhu bugün CHP'de yaşıyor, bizde değil. Recep Tayyip Erdoğan yerli ve millidir, milletin adamıdır. Yetkisini ve gücünü milletinden alır. Allah'a güvenir, milletiyle birliktedir, başkasına ihtiyaç duymaz. Hiçbir vesayete bugüne kadar geçit vermedi, bundan sonra da vermez ve vermeyiz." diye konuştu.  

Bazı milletvekillerinin, millet için son derece önemli hususları gündeme taşıdığını, bunların notunu aldıklarını ve millet için takipçisi olacaklarını söylediklerini anımsatan Oktay, doğru bilinen yanlışları düzelttiklerini, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için bütçenin program bütçe sistemi ile nasıl daha verimli bir hale getirildiğini anlattıklarını ifade etti.

Oktay, "Ana hatlarıyla 2021 bütçesinin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak yeni yapısal reform çalışmalarımızı ve Cumhur İttifakı olarak milli mutabakat zemininde yansıtmaya devam edeceğimiz ilerleme vizyonumuzu ortaya koyduk." dedi.

21 Ekim'den bu yana devam eden bütçe görüşmeleri sürecinin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin daha net hale getirdiği erkler arası denge ve denetleme mekanizmalarından birisi olduğunu vurgulayan Oktay, "Bütçe görüşmelerinde milletimize hesap veriyor, aynı zamanda yürütme olarak yol haritamızı vatandaşlarımızla, sizlerle paylaşıyoruz. Hem şahsım hem de bakan arkadaşlarımız, 'Geçtiğimiz yıl ne yaptık?' ve '2021 bütçesini hangi doğrultuda kullanacağız?' sorularına kapsamlı şekilde cevaplar verdik. Biz anlattıkça aynı sorular tekrar tekrar yeniden soruldu." ifadelerini kullandı.

Çoğunlukla cevaplara kulaklarını tıkayarak ve gerçekleri görmezden gelerek milleti yanıltmaya çalışanlar olduğunu anlatan Fuat Oktay, "Kamu özel iş birliği' dediniz, anlattık; 'Tank Paleti Fabrikası' dediniz, açıkladık; Katar'dan gelen yatırımı eleştirdiniz, yine tane tane ifade ettik; 'tek adam' dediniz, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işlemiyor.' dediniz, bunu da yine defalarca anlattık, izah ettik. Biz, sizin amacınızın üzüm yemek olmadığını biliyoruz zaten, bağcıyı dövmeye meraklısınız. Bunu iyi biliyoruz. 'Komşuda düğün var, çağırırlarsa gitmeyek; çağırmazlarsa küsek.' diyorsunuz anladığımız kadarıyla. Küsseniz de millete birlik, beraberlik içinde hizmet etme davetimize icabet etmeseniz de biz yolumuzdan dönmeyiz." diye konuştu.