Kritik toplantı başladı! Kısıtlama, maske zorunluluğu kalkacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs gündemi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Maske zorunluluğu, pazar kısıtlaması kalkacak mı?

Kritik toplantı başladı! Kısıtlama, maske zorunluluğu kalkacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı Koronavirüsle mücadelede son durum ele alınacak. Normalleşme yönünde yeni adımların açıklanması bekleniyor. Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında turizmciler için de müjde açıklayacak.

Toplantının en önemli gündem maddesini 22 Haziran sonrasında uygulanacak yeni kademeli normalleşme takvimi oluşturacak. İç ve dış gelişmelerin yanı sıra NATO Liderler Zirvesinin sonuçlarının değerlendirileceği toplantıda Erdoğan, yaptığı görüşmelerle ilgili kabineyi bilgilendirecek.

1 Haziran’da yürürlüğe giren kademeli normalleşme ile hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00’den sonra uygulanması, pazar günlerinin ise tamamen kısıtlama kapsamına alınması kararlaştırılmıştı. Beştepe’de bugün yapılacak kabinede vaka sayılarındaki düşüş ve aşılama çalışmalarındaki artışa bağlı olarak pazar günü uygulanan kısıtlamaların cumartesine benzer şekilde esnetilmesi seçeneği tartışılacak.

Toplantıda aşılamanın 30 yaşa kadar inmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte açık alanlarda maske zorunluluğunun mesafe kuralına uymak şartıyla kaldırılması da konuşulacak.

Turizmciler için açıklanacak müjde

Turizmcilerin KDV desteği bu ayın sonuna kadar uzatılmıştı. Yeniden uzatılması da gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından yapacağı Millete Sesleniş konuşmasını işaret etti.

Aşılama hızlandı, vaka sayıları düştü. En son Çin'den 5 milyon doz Sinovac aşısı daha geldi. Koronavirüsle mücadelede son durum kabine toplantısının gündeminde olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları ile ilgili sunum yapacak