Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç'tan Ekşi Sözlük'e sert sözler! 

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, kendisini eleştiren Ekşi Sözlük yazarlarına tepki gösterdi. Arınç, "Adı üstünde zaten ekşi olunca" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç'tan Ekşi Sözlük'e sert sözler! 

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, AK Parti kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Jülide Ateş'le 40' programına konuk oldu.

Program sırasında Ekşi Sözlük yazarlarının tanımıyla "Siyaset arenasının emir eri siz misiniz?" sorusuna Bülent Arınç, Ekşi Sözlüğü eleştirerek şu yanıtı verdi:

"Bu yakıştırma doğru değil. Demirel'e söylenecek sözü bana yakıştırıyorlar. Adı üstünde zaten ekşi olunca. Şüphesiz fırsatları da değerlendirdim. Bir yere gelmek istemişsem geldim. Cumhurbaşkanlığını hiç düşünmedim."

 ARINÇ, "FETÖ'CÜ MÜSÜNÜZ?" SORUSUNU YANITLADI

Arınç Jülide Ateş'in FETÖ'cü müsünüz? sorusuna da şu yanıtı verdi:

Bu bana yapılabilecek en kötü iftira olur. Bu sözün arkasından başkalarına da sormanız gerekir. Türkçe olimpiyatlarının hepsine katıldım. Meclis Başkanıyken ödül de koydum. Çünkü Türkçe'nin konuşulması, Türkçe'nin uluslararası bir dil haline gelmesi, İstiklal Marşı'nın okunması bizi etkiliyordu. Bunların okullarına da gittim. O okullarda da Türkiye aleyhine hiçbir faaliyet sezinlemedim. Benim söylediğim sözleri Binali Yıldırım da söyledi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan da söyledi. Çünkü biz inanıyoruz. Biz zahire göre hareket ederiz. Zahire göre derken dış görünüşüne bakarız. Kimsenin kalbini yarıp da bakmadık. Hiçbir istihbarat raporunun, hiçbir emniyetin, askeriyenin istihbaratlarında bunlar 15 Temmuz gibi bir kalkışma yapabilirler diye bir notun gelmediği MGK toplantılarına katılmış biri olarak söylüyorum. Eğer bizi aldatmışlarsa, bizi yanıltmışlarsa bu suç bizim değil. Biz bu faaliyetleri sezseydik kafalarını ezerdik. Ama 15 Temmuz'da bir facia yaşadık. Bu facianın yaşanabilir olduğunu kimse önceden söylemedi. Evet emniyetteki, asker içindeki bir yapılanmadan zaman zaman bahsedildi ama böylesine bir 15 Temmuz hain kalkışmasını kimse söylemedi. O yüzden kendimi bu noktada  bir suçlu olarak görmüyorum. Hele hele FETÖ'cü olarak görmüyorum.

"EKREM İMAMOĞLU İSTANBUL'U NASIL KAZANDI?" SORUSUNA YANIT

Bülent Arınç, Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine ilişkin görüşlerini de şu sözlerle ifade etti:

İstanbul'u büyük fark yaparak ikinci seçimde kazandı. Bunu görmemek için deli olmak lazım. Biz geç kaldık. Bunu itiraf etmemiz lazım. Bu ayrı bir şey.  Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanması kendi stratejisi ve Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı. Bu strateji Türkiye'nin her yerinde netice verebilir. PKK desteği değil, HDP seçmeninin desteğiyle kazandığı dört dörtlük. Burada bir hata yapılmış olabilir. HDP seçmeniyle PKK'yı  aynı kefeye koymak büyük bir yanlıştır. İstanbul'daki kürt seçmen veya HDP seçmeni tercihini ondan yana kullandı.