Cumhuriyet'in 100'üncü yılına ithaf edildi: Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda rekor ödül

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Devlet Resim ve Heykel Yarışması bu yıl Cumhuriyet'in 100'üncü yılına ithaf edildi. Yarışmaya kazanlara verilecek ödülün 420 bin lira olacağı belirtildi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına ithaf edildi: Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda rekor ödül

Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl 76'ncısı düzenlenecek Devlet Resim ve Heykel Yarışması, resim, heykel, seramik ve özgün baskı olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en uzun soluklu sanat yarışması, bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılına ithaf edildi.

Görsel sanatlar alanında eser veren sanatçıların desteklenerek, sanat dünyasına yeni eserlerin kazandırılmasının amaçlandığı yarışmanın başvuruları 10 Temmuz ile 11 Eylül arasında "https://gorselsanat.ktb.gov.tr/" adresinden çevrim içi olarak yapılacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler, internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine yönlendirilerek, başvurularını yapabilecek.

Yarışmanın para ödülü 420 bin lira olacak.

Resim yarışmasında üç, heykel yarışmasında üç, özgün baskı yarışmasında üç ve seramik yarışmasında da üç sanatçıya 25'er bin lira ve başarı belgesinin takdim edileceği yarışmada, sergilemeye layık görülen eserlerin sahipleri de üçer bin lira para ödülü ve katılım belgesi alacak.