Cüneyt Arkın'ın en büyük isteği gerçek oldu: Ondan önce...

Yeşilçam’ın sultanı Türkan Şoray, birçok filmde başrolü paylaştığı efsane aktör Cüneyt Arkın’a nasıl veda etti?

Sanat dünyası Yeşilçam'ın efsane aktörü Cüneyt Arkın'a ağlıyor. Bugüne kadar Battal Gazi, Kara Murat, Malkoçoğlu gibi unutulmaz tarihi karakterlere ve aynı zamanda vatandaş rıza öğretmen kemal gibi önemli karakterlere can veren Türkiye’nin en yakışıklı aktörlerinden Cüneyt Arkın 85 yaşında aramızdan ayrıldı.

Çok değil, ocak ayında yakın dostu Fatma Girik’in vefat haberiyle sarsılan Cüneyt Arkın, tv100’ün canlı yayınına bağlanmış ve gözyaşları içinde “bekle beni Fatma geliyorum, bekle” demişti.

Kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan usta aktör her fırsatta “ölümden korkmuyorum. Sadece eşim Betül’den evvel ölmek isterim. Allah göstermesin onun yokluğunu… Onsuz yalnız kalmak istemem. Bir günlüğüne bir yere gittiğinde bile onu çok özlüyorum. Onsuz bir günü bile düşünemiyorum” demişti. Dediği gibi oldu… Cüneyt Arkın eşinden önce vefat etti. Betül Arkın üzerine titrediği can yoldaşını kaybettikten sonra evinde taziyeleri kabul etti.

Cüneyt Arkın’ın vefat haberini alan yakın dostu Tamer Yiğit ve Ceyda Düvenci ile Bülent Şakrak çifti hastaneye koştu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde cenaze namazı öncesi düzenlenen törende sevgi seli yaşandı. Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatur olan Cüneyt Arkın’ın kendi izinden giden ve “arkın” soyadını kullanan büyük oğlu Murat Arkın, yaptığı konuşmayla salondakileri duygulandırdı.

Küçük oğlu Kaan Cüreklibatur konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Yakın dostu Ediz Hun, Arkın’a olan sevgi ve saygısını dile getirdi.

Teşvikiye Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde Cüneyt Arkın’ın her fırsatta aşkını dile getirdiği eşi Betül Arkın oldukça bitkindi.

Cami avlusunda tabutu cep telefonuyla görüntülemeye ve ünlü isimlerle fotoğraf çektirmeye çalışan vatandaşlar izdihama neden oldu ve bu durum sosyal medyada tepki çekti.

Yeşilçam’ın sultanı Türkan Şoray çok sayıda filmde partneri olan Cüneyt Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Arkın'ın tabutuna kapanan Şoray, gözyaşlarına boğuldu. 77 yaşındaki ünlü oyuncuya yapımcı Şükrü Avşar eşlik etti.

Usta tiyatrocu Müjdat Gezen cenazede oldukça üzgündü.

Ünlü tarihçi İlbey Ortaylı Cüneyt Arkın’ın toplumun çok farklı kesimleri tarafından da sevildiğine işaret etti.

Aydan Şener yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Usta aktörler Tamer Yiğit ve Serdar Gökhan da cenaze törenine katıldı. İki usta oyuncu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la selamlaştı.

Bodrum’da tatil yapan Burak Özçivit “Kuruluş Osman” dizisinde beraber kamera karşısına geçtiği Cüneyt Arkın’ın cenazesi için bir günlüğüne İstanbul’a geldi. “O bir efsane… Cüneyt baba… şu karenin tarifi bile çok başka seninle karşılıklı oynamak sohbet etmek tecrübenden faydalanmak... Bana, bize kattıklarından dolayı çok teşekkür ederim mekanın cennet olsun” mesajıyla paylaşım da yapan yakışıklı oyuncu, Cüneyt Arkın’ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü paylaştı.

“Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Cüneyt Arkın’la özdeşleşen Malkoçoğlu rolüne hayat veren Özçivit, usta sanatçının kendisi için ayrı bir yerinin olduğunu anlattı.

Cüneyt Arkın’ın geçen aylarda veliahtı olarak gösterdiği Kenan İmirzalıoğlu da cenazede hazır bulunan ünlü isimler arasındaydı.