Dağda tam 20 yıldır araştırma yapılıyordu... Araştırmacılar ona ilk kez rastladı... Hemen takip için cihaz takıldı

20 yıldır aynı bölgede araştırmaya yapan araştırmacılar, ilk defa dev yaratığı görünce şaşkına döndü. Verilere göre iki yıldır o bölgede yaşadığı belirlenen kara ayının bölgede yaşayan tek ayı olduğu düşünülüyor.

Dağda tam 20 yıldır araştırma yapılıyordu... Araştırmacılar ona ilk kez rastladı... Hemen takip için cihaz takıldı

Ulusal Park Servisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, araştırmacıların Los Angeles yakınlarındaki Santa Monica Dağları'nda yirmi yıldır dağ aslanlarının incelendiği bir yerde ilk kez bir ayı yakalayıp telsizle yakaladıklarını söyledi. Park servisinden yapılan açıklamada, BB-12 olarak adlandırılan 210 kiloluk kara ayının 23 Nisan'da US Route 101'in güneyindeki doğal bir alanda yakalandığı bildirildi.

Dağda tam 20 yıldır araştırma yapılıyordu... Araştırmacılar ona ilk kez rastladı... Hemen takip için cihaz takıldı - Resim : 1

DAĞDAKİ TEK AYI

Pumaları inceleyen bir park hizmeti biyoloğu olan Jeff Sikich'e göre, bilim adamları 20 yıldır ilk kez LA şehir merkezinin kuzeybatısındaki dağlarda ikamet eden bir ayıyla karşılaştılar. Sikich, "Santa Monica Dağları'ndaki tek ayı gibi görünüyor ve uzak kamera verilerimize göre muhtemelen neredeyse iki yıldır burada. Manzarayı diğer yerleşik büyük etoburlarımızla nasıl paylaştığını görmek ilginç olacak." dedi.

Dağda tam 20 yıldır araştırma yapılıyordu... Araştırmacılar ona ilk kez rastladı... Hemen takip için cihaz takıldı - Resim : 2

RADYO TASMASI TAKILDI

Yaklaşık 3 veya 4 yaşında olduğu tahmin edilen bir erkek olan BB-12'nin bedeni ölçüldü, fizik muayeneden geçirildi ve boynuna bir GPS radyo tasması takıldı. Araştırmacılar, BB-12'nin Temmuz 2021'de Newbury Park bölgesinde daha batıdaki bir yolda hantalca ilerlerken görülen ve daha sonra vahşi yaşam kameralarına yakalanan aynı kara ayı olabileceğine inanıyor. Yetkililer, üreyen kara ayıların en yakın popülasyonunun yaklaşık 25 mil kuzeyde Santa Susana Dağları'nda olduğunu söyledi.