Daha fazla Çin şirketi endekslerden çıkarılabilir

Amerikalıların yatırım yapmaları yasaklanan Çin şirketlerine ilişkin yaptığı son açıklama sonrasında global endekslerinden daha fazla şirketin çıkarılabileceği ifade edildi.

Daha fazla Çin şirketi endekslerden çıkarılabilir

Global endeks yayıncısı FTSE Russell, ABD'de Trump yönetiminin Amerikalıların yatırım yapmaları yasaklanan Çin şirketlerine ilişkin yaptığı son açıklama sonrasında global endekslerinden daha fazla sayıda Çin şirketini çıkarabileceğini duyurdu. 

ABD Hazine Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı ve Trump'ın Kasım ayında yayınladığı kararnameye açıklık getiren duyurusunda, Çin ordusu ile ilişkili şirketler ile bunların bağlı ortaklıklarının menkul kıymetlerine de Amerikalıların yatırım yapamayacaklarını belirtmişti. 

FTSE Russell, Trump'ın kararnamesine bağlı olarak şu ana kadar 9 Çin şirketini global endekslerinden çıkaracağını açıkladı. Hazine Bakanlığı açıklamasını değerlendireceklerini belirten FTSE Russell, endekslerden çıkarılacak şirketlere ek yapılıp yapılmayacağını bu değerlendirmeden sonra belirleyeceklerini ifade etti. 

FTSE Russell, 7 Ocak'tan itibaren uygulamaya girecek olan endekslerde çıkarma kararına yeni şirketlerin eklenip eklenmeyeceğini 4 Ocak'ta duyurulacağını da bildirdi.