Daha önce tacize uğradığını açıklamıştı; ünlü aktris oyunculuğu bıraktı: "Sessizce ölmemizi tercih ederlerdi"

Dört yıldır film çekmeyen ünlü oyuncu Adele Haenel, yazdığı bir mektupla oyunculuğu bıraktığını açıkladı. Nedeninin Fransız sinema endüstrisinin cinsel suçluları koruması olduğunu belirtti.

Daha önce tacize uğradığını açıklamıştı; ünlü aktris oyunculuğu bıraktı: "Sessizce ölmemizi tercih ederlerdi"

Yaklaşık dört yıldır herhangi bir yapımda rol almayan "Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi" filminin yıldızı Adele Haenel, Fransız Telerama dergisine yazdığı mektupla oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

Haenel, mektubunda oyunculuğu bırakmasının nedeneni, Fransız sinema endüstrisinin #MeToo hareketine kayıtsız kalmak ve cinsel suçlara karşı vurdumduymaz olmak şeklinde belirtti.

"SESSİZCE ÖLMEMİZİ TERCİH EDERLERDİ"

Daha önce 12-15 yaşları arasında yönetmen Christophe Ruggia tarafından taciz edildiğini paylaşan 34 yaşındaki oyuncu, “Depardieus'u, Polanski'leri (korumak için) el ele veriyorlar (…) Kurbanların çok gürültü yapması onları rahatsız ediyor. Ortadan kaybolmamızı ve sessizce ölmemizi tercih ederlerdi" ifadelerini kullandı.

2020 CESAR ÖDÜLLERİ'NDE SALONU TERK ETMİŞTİ

Öte yandan Adele Haenel, 2020 Cesar Ödülleri’nde Roman Polanski’ye "En İyi Yönetmen" ödülü verilmesine, "Yazıklar olsun" deyip salonu terk ederek tepki göstermişti. (NTV)