Dalgınlığının bedelini 100 bin TL ile ödedi! Matematik önemli; yanlış hesap yaptı, 100 bin TL fazla para verdi!

Gaziantep’te, bir kuyumcu yanlış hesaplama sonucu altın bozdurmaya gelen çifte 100 bin TL fazla ödeme yaptı. Yanlış işlem sonucu müşterilere 373 bin 990 TL yerine 473 bin 990 TL para verilirken o anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Fazla para veren kuyumcu çalışanı, çiftin aldığı fazla parayı iade etmesini istedi.

Dalgınlığının bedelini 100 bin TL ile ödedi! Matematik önemli; yanlış hesap yaptı, 100 bin TL fazla para verdi!

Gaziantep’te 18 Ekim 2023 günü öğle saatlerinde Şahinbey ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi'ndeki bir kuyumcuda meydana geldi. İddiaya göre, genç bir çift, bozdurmak amacıyla 2 ayrı set halinde 190 gram ağırlığındaki altın küpe, yüzük, kolye ve bir bileklikle kuyumcuya geldi. Genç çiftin işlemini yapan çalışan Yaşar Karakaş, altınları koyduğu terazinin darasını almayı unutunca 190 gramlık altını 250,61 gram olarak hesaplayarak 373 bin 990 TL yerine 473 bin 990 TL verdi. O anlar güvenlik kameralarına yansırken genç çift ise parayı aldıktan sonra iş yerinden ayrıldı.

Dalgınlığının bedelini 100 bin TL ile ödedi! Matematik önemli; yanlış hesap yaptı, 100 bin TL fazla para verdi! - Resim : 1

HATASINI KAMERA KAYDINDAN TESPİT ETTİ

Akşam yapılan hesaplama sırasında eksiklik fark edilince güvenlik kamerasını inceleyen Karakaş, çifte fazla ödeme yapıldığını tespit etti. O anları anlatan kuyumcu çalışanı Yaşar Karakaş, "Müşterimiz altın bozdurmaya geldi. Altın işlemini yaptıktan sonra ödemesini yaparken yaklaşık 100 bin TL fazla vermişiz. Bir balyayı yanlışlıkla daha fazla vermişiz. O da 200’lük banknotlardan oluşan bir balyaydı.” Kendisinden ricamız elindeki parayla birlikte tekrardan bize gelirse 100 bin lira büyük bir meblağ. O da zannımızca zaten o an farkına varmamış 100 bin lira fazla aldığını, o anda büyük ihtimalle farkında değil. Haberi gördüğünde farkına varacaktır. Haberi görür görmez bize getirilmesini rica ediyoruz.” diye konuştu.

Fazla para verildiğini fark eden Karakaş, güvenlik kamerası kayıtlarından genç çifti bularak, tanıyan vatandaşların kendilerine ulaşmalarını istedi.